Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη βόμβα: Πώς συνδέονται τα δύο περιστατικά σε Βούλα και Πειραιά; Ο ένας ήθελε να σκοτώσει τον άλλο;

Τη σύνδεση μεταξύ τους εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

2 Νοεμβρίου 2018 12:06
Αποκάλυψη βόμβα: Πώς συνδέονται τα δύο περιστατικά σε Βούλα και Πειραιά; Ο ένας ήθελε να σκοτώσει τον άλλο;

Σενάρια που σοκάρουν εξετάζει η αστυνομία, αναφορορικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα και την απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά, την Τρίτη!

Στo νησί των ανέμων, τη Μύκονο, αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου «Αυστραλού» Γιάννη Μακρή το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος", οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο…. παράλληλης υπογραφής συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν τον 38χρονο που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη και το προχθεσινό θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρίες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου. Σημειώνεται ότι η δολοφονία του 46χρονου ήρθε μόλις ένας 24ωρο μετά την απόπειρα εκτέλεσης του Ε.Ζ. στον Πειραιά.

Ο τελευταίος φαίνεται πως γλίτωσε, καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βαλλιστικής «κόλλησε» μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης σφαίρας, με αποτέλεσμα τη… σωτηρία του υποψήφιου στόχου.

Ταυτόχρονα, καθοριστική ήταν και η συνδρομή των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που του έδεσαν το πόδι με τη μέθοδο «τουρνικέ» σταματώντας την ακατάσχετη αιμορραγία από την πλήξη της μηριαίας αρτηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον ΣΚΑΙ: Αποφασισμένοι για το λουκέτο!

Σύμφωνα με αυτή την προχωρημένη εκδοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Το τελευταίο καλοκαίρι παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα είχε και ο 46χρονος «Αυστραλός» μέσω εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας με έδρα την Καλλιθέα, μέτοχος της οποίας ήταν και ο ίδιος. Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν κίνητρο ή αφορμή που θα προκαλούσε την εντολή δολοφονίας.

Στελέχη της Ασφάλειας υποστηρίζουν πως ο «Αυστραλός» δεν έχει απασχολήσει για κάποια έκνομη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και πληροφοριακά, παρά τα όσα -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να έχει διαπράξει στην Αυστραλία. Το μοναδικό περιστατικό που φαίνεται να έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ελλάδας ήταν το 2011, όταν δήλωσε την κλοπή ενός χρυσού ρολογιού ROLEX από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε. Το πανάκριβο ρολόι βρέθηκε, με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του για ψευδή καταμήνυση, υπόθεση μάλιστα που θα εκδικαζόταν την 1η Νοεμβρίου του 2018, μία μέρα μετά από τη δολοφονία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική showbiz: Αγαπημένο ζευγάρι περιμένει το πρώτο τους παιδί!

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που απασχολήθηκαν με την υπόθεση συνέλεξαν έξι κάλυκες από το σημείο και διαπιστώθηκε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του "συμβολαίου θανάτου"΄ένα πιστόλι 9mm, με τέσσερις από τις σφαίρες να βρίσκουν το θύμα στην ωμοπλάτη, στον θώρακα και την κοιλιά. Παράλληλα, εξετάζουν το σενάριο το όπλο να είχε ''σιγαστήρα", ωστόσο διερευνάται και μία μαρτυρία που αναφέρει πως ακούστηκαν πυροβολισμοί.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share