Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Οργή στην Αστυνομία για τη στάση της Δικαιοσύνης!

Άφαντοι οι δράστες...

16 Αυγούστου 2018 16:57
Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Οργή στην Αστυνομία για τη στάση της Δικαιοσύνης!

Σε έναν άγριο φόνο εξελίχθηκε η ληστεία σε βάρος νεαρού ζευγαριού στου Φιλοπάππου. Τρεις δράστες επιτέθηκαν σε έναν 25χρονο Έλληνα και την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία και με απειλή σπασμένου μπουκαλιού και αιχμηρών αντικειμένων τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και χρήματα.

Ο νεαρός υπερασπιζόμενος την φίλη του, συνεπλάκη με τους ληστές οι οποίοι τον τραυμάτισαν και στη συνέχεια πιθανόν τον έσπρωξαν και τον πέταξαν στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα βράχια και να τραυματιστεί θανάσιμα από την πτώση.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η κοπέλα σε κατάσταση σοκ κάλεσε σε βοήθεια. Δυστυχώς, όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά.

Δύο από τους δράστες επικεντρώθηκαν στον άτυχο νεαρό και ένας με την κοπέλα και έτσι εκείνη δεν μπόρεσε να καταλάβει πολλά πάνω στο πως ακριβώς εκτυλίχθηκε η συμπλοκή με τον φίλο της και τους δύο δράστες και αν εκείνος πάνω στην συμπλοκή έχασε την ισορροπία του και έπεσε προς τα πίσω ή τον έσπρωξαν, αλλά όπως και να έχει η πτώση ήταν αποτέλεσμα της συμπλοκής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΡΤ: «Βόμβα» από το κανάλι! Ο γνωστός δημοσιογράφος που θα κάνει τις περιγραφές στη Superleague!

Το περιστατικό έγινε περίπου μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ. Η κοπέλα έχει περιγράψει τους δράστες στην Αστυνομία ως μελαμψούς, ωστόσο στο σημείο που έγινε η ληστεία δεν υπάρχουν κάμερες για να μπορούν να έχουν οι Αρχές την ακριβή εικόνα των δραστών.

Ο άτυχος νεαρός σπούδαζε management επιχειρήσεων στην Αγγλία και είχε γυρίσει στην Αθήνα για τις διακοπές του, όπου γνώρισε την κοπέλα από την Πορτογαλία.

Από το σημείο οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 8 ατόμων, οι οποίοι εξετάστηκαν μήπως κάποιος εξ αυτών ήταν ανάμεσα στους αδίστακτους ληστές και δολοφόνους, όμως κανείς τους δεν αναγνωρίστηκε από την 23χρονη και έτσι θα κρατηθούν μόνο για αποφάσεις διοικητικής απέλασης που εκκρεμούσαν για τους περισσότερους από αυτούς.

Σημειώνεται, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν συλληφθεί και έχουν εξαρθρωθεί πολλές συμμορίες αλλοδαπών ληστών που επιτίθονταν σε νεαρά ζευγάρια και τουρίστες και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τον λόφο του Φιλοπάππου και την περιοχή της Ακρόπολης.

Όλοι τους είναι Αλγερινοί, Μαροκινοί, Πακιστανοί και Αφγανοί αυτοί που λυμαίνονται την περιοχή, όμως όπως τονίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, όση προσπάθεια και αν έχει γίνει από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών να «καθαρίσει» την περιοχή, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί και δεν έχουν προφυλακιστεί και αφήνονται από τους εισαγγελείς προσωρινά ελεύθεροι, μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην Αστυνομία για την συμπεριφορά της Δικαιοσύνης.

Ενδεικτικά επισημαίνουν την περίπτωση των Ρουμάνων πορτοφολάδων που είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες κλοπές στο κέντρο, χρειάστηκαν μήνες παρακολούθησης για να εντοπιστούν και να συλληφθούν με κλοπιμαία στην κατοχή τους, κάποιοι εξ αυτών συνελήφθησαν για 7η συνεχόμενη φορά και απλά γελούσαν όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, γιατί ήξεραν ότι οι εισαγγελείς δεν θα τους προφυλακίσουν, όπως και δυστυχώς έγινε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη για τον 36χρονο Γιώργο που δεν θα χαμογελάσει ποτέ ξανά!

Σε αυτό το σημείο λοιπόν δικαίως και ίσως πιο έντονα από ποτέ, οι αστυνομικοί έχουν εξοργιστεί με την στάση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας έναντι αυτών των κακοποιών, αφού πρακτικά τους περνάει το αίσθημα της ατιμωρησίας και τους δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας, φτάνοντας στα σημερινά αποτελέσματα…

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share