Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έγκλημα Πετρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα της 19χρονης

Διαβάστε αναλυτικά...

17 Μαΐου 2018 20:20
Έγκλημα Πετρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα της 19χρονης

Προφυλάκιση αποφάσισαν ανακριτής και Εισαγγελέας για τη γιαγιά του νεογέννητου, η σορός του οποίου βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, ενώ διαφώνησαν για την ποινική μεταχείριση της 19χρονη μητέρας του μωρού.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών των δύο γυναικών, που κατηγορούνται για τον φόνο του νεογνού, ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή, η κρίση των δικαστικών λειτουργών για τη μητέρα της 19χρονης ήταν ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Για τη νεαρή ωστόσο ο ανακριτής είχε τη γνώμη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε να έχει την ίδια αντιμετώπιση με την μητέρα της και να προφυλακιστεί.

Έτσι τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο. Μέχρι να αρθεί η διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα η 19χρονη θα βρίσκεται σε περιορισμό κατ' οίκον.

Οι δύο γυναίκες απολογήθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η απολογία της μητέρας του βρέφους

Ως «απειλή» και «κίνδυνο» έβλεπε το νεογέννητο μωρό της η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης, λέγοντας ότι ένιωθε πως έπρεπε να το ξεφορτωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (17/05) το έπαθλο!

Όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε σήμερα, "Μεγάλωσα κανονικα μετά το θάνατο του πατέρα μου στη Λήμνο. Είχα μια σχέση και έμεινα έγκυος, στην αρχή με επέκριναν οι δικοί μου και έτσι το έριξα. Περνώντας ο καιρός μου έκαναν bullying. Το ίδιο έζησα και στην Αθήνα".

"Βαθιά μέσα μου ήθελα να γίνω αποδεκτή, μέσα από τις εφήμερες σχέσεις μου έπαιρνα ικανοποίηση ότι είμαι ποθητή στους άντρες. Τα έφτιαξα πέρυσι με ένα παιδί και έμεινα έγκυος. Είχα κανονική περίοδο και κατάλαβα ότι έμεινα έγκυος στον έβδομο μήνα όταν άρχισα να κλωτσάει το παιδί", υποστηρίζει η 19χρονη.

Όπως ανέφερε στην απολογία της, "με έπιασε πανικός, τι θα κάνω; Κάθε μέρα φοβόμουν πώς θα γεννήσω μόνη μου. Όχι τι θα κάνω το παιδί μετά. Εκείνη την ημέρα πονούσα ανυπόφορα και ήθελα να το πω στον αδελφό μου. Του είπα έλα σπίτι. Μόλις μου είπε ότι φέρνω γιατρό έκανα πίσω και του είπα όχι, έχω κύστη, την έσπασα, δεν θέλω τίποτα".

"Ξαφνικά έσπασαν τα νερά. Μπήκα στο μπάνιο, οι πόνοι ήταν ανυπόφοροι μέχρι και τα μηνίγγια μου χτυπούσαν. Πονούσα πολύ, έσπρωχνα, το παιδί γεννήθηκε, ήμουν ημιλιπόθυμη, το είδα ως εχθρό, ως απειλή, και το μόνο που σκέφτηκα ήταν πώς θα φύγει από κοντά μου", αναφέρει, έχοντας συνειδητοποιήσει πιά ακριβώς τις πράξεις της και το έγκλημα που διέπραξε.

Ο ρόλος της μητέρας της

Αναφερόμενη στην εμπλοκή της μητέρας της στην όλη υπόθεση, ανέφερε ότι περιορίστηκε στην απόρριψη του άψυχου σώματος του μωρού στον κάδο απορριμμάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην απολογία της, "πίσω από την πόρτα ήταν η μητέρα μου και της είπα φέρε μια σακούλα. Η μαμά προσπάθησε να μπει μέσα για να βοηθήσει αλλά δεν χωρούσε. Το έβαλα στη σακούλα και της είπα πήγαινε πέταξέ το. Τα χαρτιά τα έβαλα στο στόμα για να σταματήσω την αιμορραγία, δεν πίστευα ότι θα πεθάνει έτσι".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας! Σε ποια οικογένεια άνηκε;

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ένα κορίτσι στη μετεφηβεία, για ένα κορίτσι με πρόβλημα στην εμφάνισή της, που την έχει στιγματίσει», δήλωσε στο "Καλημέρα Ελλάδα" ο δικηγόρος της νεαρής, Σπύρος Δημητρίου, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που αποκάλυψαν στον ΑΝΤ1 οι φίλες της, ότι η μαθήτρια συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο της μετά τη δολοφονία του παιδιού, σχολιάζοντας το περιστατικό σαν να πρόκειται για κάποιον τρίτο δράστη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share