Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Φως στο Τούνελ»: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Δημήτρη Γραικού! Το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο βάλτος...

24 Μαρτίου 2018 11:45
«Φως στο Τούνελ»: Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Δημήτρη Γραικού! Το μεγάλο μυστικό που κρύβει ο βάλτος...

Νέες σημαντικές αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη. Μάρτυρας από την περιοχή του Ανατολικού, έσπασε τη σιωπή της και έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο, αποφάσισε να μιλήσει στο «Φως στο Τούνελ».

Μία μέρα μετά την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, η μάρτυρας παρατήρησε ένα αυτοκίνητο όμοιο με αυτό που οδηγούσε ο αγνοούμενος, να κινείται ύποπτα χωρίς φώτα, σε απόμερη βαλτώδη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Σπυροπούλου: Το παρασκήνιο αποχώρησης, τα λεφτά που πήρε, το μυστικό ραντεβού με Αντζουν, η κρίση πανικού! Απίστευτες εξελίξεις μόνο εδώ...

Η πληροφορία αυτή κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική και η εκπομπή, μαζί με τον δικηγόρο των αδελφών του αγνοούμενοι κτηνοτρόφου, Νίκο Διαλυνά, βρέθηκε στο σημείο που υπέδειξε η μάρτυρας. Τις αμέσως επόμενες μέρες οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ θα ξεκινήσουν έρευνες στο βυθό του έλους, με ειδικό εξοπλισμό.

Σημαντικά ήταν και τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη στενός φίλος του Δημήτρη Γραικού. Ο κτηνοτρόφος συναντήθηκε μαζί του μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί και του εκμυστηρεύτηκε πως ήθελε να πουλήσει τα ζώα της μονάδας του. Ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος ψυχολογικά από τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο Γραικός συχνά του εκμυστηρευόταν εκτός από τις επαγγελματικές του κινήσεις και την πορεία των οικονομικών του.

«Μου είπε πως ήθελε να ασχοληθεί μόνο με τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις , γιατί αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Δεν ήθελε με τίποτα επανασύνδεση με τη σύζυγό του με την οποία δεν έμεναν κάτω από την ίδια στέγη. Φίλοι και γνωστοί προσπαθούσαμε να του αλλάξουμε γνώμη, αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο φίλος στο «Τούνελ», την ημέρα που συναντήθηκαν του μίλησε για τους προβληματισμούς του σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση των ζώων.

«Σκεφτόταν τα τιμολόγια και τα παραστατικά που έπρεπε να ετοιμάσει. Εγώ τότε του πρότεινα να εκδώσει γραμμάτια για να κατοχυρωθεί έναντι των τιμολογίων που θα έκοβε στον έμπορο, στην περίπτωση που δεν θα είχε να του εξοφλήσει όλο το ποσό», τόνισε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο Γραικός δεν του παρέδωσε ιδιόχειρες σημειώσεις με οφειλές, όπως ακούστηκε.


«Αυτό το χαρτί που είπαν, δεν δόθηκε ποτέ σε εμένα. Αν το είχα θα το παρέδιδα στην Ασφάλεια για να βοηθήσω στις έρευνες για τον φίλο μου. Αν μου έδινε ένα τέτοιο χαρτί, θα σήμαινε πως κάτι φοβόταν. Θα το έκανε με το σκεπτικό, ότι μπορεί να κινδύνευε και αν του τύχαινε κάτι να γνώριζα εγώ τουλάχιστον. Ο Δημήτρης δεν μου έδειξε να φοβάται κάτι. Εγώ από την τηλεόραση πληροφορήθηκα ότι εξαφανίστηκε. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα στην αρχή ότι έφυγε από μόνος του, γιατί ήταν πολύ πικραμένος από τη γυναίκα του. Όταν έμαθα όμως ότι λείπει το φορτηγάκι, τότε ανησύχησα και φοβάμαι ότι κάτι κακό του έχει συμβεί», ανέφερε.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη αν γνώριζε πως άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος του Γραικού βρήκε τετράδιο του στο οποίο σημείωνε οφειλές και ημερομηνίες για συγκεκριμένο πρόσωπο και το παρέδωσε στην Αστυνομία αμέσως μετά την εξαφάνιση, απάντησε:

« Άκουσα κι εγώ ότι συνέβη κάτι τέτοιο και ομολογώ ότι απόρησα για αυτή τη βιασύνη…», κατέληξε.

«Είδα το αυτοκίνητο να κινείται προς τον βάλτο…»

Η μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή είδε από το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας της γύρω στο σούρουπο, είδε ένα αγροτικό αυτοκίνητο όμοιο με του Γραικού να κατευθύνεται σε ερημική, βαλτώδη περιοχή.

Παρατήρησε από μακριά πως επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα. Το αυτοκίνητο κινήθηκε με μικρή ταχύτητα και σταματούσε σταδιακά. Σε ένα σημείο όπου υπάρχει έλος και περιβάλλεται από καλαμιές, το έχασε από το οπτικό της πεδίο. Λίγη ώρα αργότερα το είδε να επιστρέφει και να χάνεται. Το αγροτικό δεν είχε αναμμένα τα φώτα του.

Της έκανε εντύπωση γιατί στο παρελθόν δεν είχε δει αυτοκίνητα να κινούνται σε εκείνη την περιοχή και μάλιστα τέτοια περίοδο.

Στην αρχή δεν αξιολόγησε αυτό που είδε και δεν το ανέφερε στις Αρχές από φόβο μην προκαλέσει πρόβλημα στις έρευνες. Όταν όμως άκουσε την Αγγελική Νικολούλη να λέει στην εκπομπή πως αυτή η περιοχή του βάλτου δεν είχε ερευνηθεί, αποφάσισε να υποδείξει το σημείο για να βοηθήσει έστω και τώρα…

Η μάρτυρας εξήγησε στον δικηγόρο κ. Διαλυνά πως ο δρόμος που κινήθηκε το αμάξι είναι απόμερος και οδηγεί σε αδιέξοδο. Ανέφερε πως της φάνηκε περίεργο γιατί εκείνη την εποχή οι αγρότες δεν δουλεύουν στα γύρω χωράφια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Ανακαλείται μοντέλο αυτοκινήτου που έχουν χιλιάδες Έλληνες! Και αυτός είναι ο λόγος

Μαζί με τον κ. Διαλυνά και τους εθελοντές κατευθύνθηκαν μέσω του αγροτικού δρόμου που χρησιμοποιείται σπάνια, στον απόμερο βάλτο.

Οι εθελοντές χαρτογράφησαν αρχικά την επικίνδυνη περιοχή βάζοντας μπροστά τη νέα επιχείρηση που θα ακολουθήσει, ώστε να ερευνηθεί με ειδικό εξοπλισμό και αυτό το σημείο.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, στην περίπτωση πως κάποιος πέταξε μέσα στο έλος το σώμα του Γραικού, οι δύτες με τον ειδικό εξοπλισμό, πιθανόν να ανιχνεύσουν τα διαμελισμένα οστά του. Διευκρίνισε ακόμα πως το συγκεκριμένο έλος δεν στεγνώνει το καλοκαίρι.

Ο κ. Διαλυνάς επεσήμανε το γεγονός πως το σημείο απέχει περίπου δέκα λεπτά από την κάμερα που κατέγραψε τελευταία τις κινήσεις του Γραικού.

«Το μέρος θα τεθεί υπό φύλαξη προκειμένου να επιχειρήσουμε εδώ μια νέα έρευνα με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως Νοέμβριο μήνα ακριβώς την επόμενη μέρα από την εξαφάνιση, ένα ίδιο αυτοκίνητο με εκείνο του Γραικού χωρίς φώτα, κινήθηκε σ’ αυτόν τον δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο», τόνισε.

Το αυτοκίνητο του Γραικού, ο βάλτος και οι Ρουμάνοι…

Κάτοικοι του Ανατολικού που βρέθηκαν στις έρευνες για το ΙΧ, μίλησαν στο «Τούνελ» για Ρουμάνους που εργάζονταν στα σφαγεία αλλά και για άλλους που νοίκιαζαν σπίτια στην ίδια περιοχή ή έμεναν σε αυτά συμπατριωτών τους.

Μάρτυρας ισχυρίστηκε πως μετά την εξαφάνιση του Γραικού μια παρέα έφυγε από τη χώρα, λέγοντας πως δεν έβρισκε πια δουλειά. Ένας από αυτούς είχε αναφέρει πως θα επέστρεφε ξανά, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Κάτοικος της περιοχής είπε πως γνώριζε τους Ρουμάνους και με τον έναν από αυτούς είχαν δουλέψει μαζί. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στα σφαγεία και ξαφνικά αποφάσισε να φύγει γιατί όπως είπε δεν τα έβγαζε πέρα οικονομικά.


Πηγή: anikolouli.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share