Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θύμα δολοφονίας έπεσε κορυφαίος Σέρβος πολιτικός

16 Ιανουαρίου 2018 13:16
Θύμα δολοφονίας έπεσε κορυφαίος Σέρβος πολιτικός

Δολοφονημένος βρέθηκε ο ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές τον 64χρονο πολιτικό μπροστά από τα γραφεία του κόμματός του, «Πρωτοβουλία των Πολιτών - Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP), στο σερβικό τομέα της Μιτρόβιτσα, όπως μετέδωσε η σερβική κρατική τηλεόραση.

«Εύχομαι να μην είναι αλήθεια, αλλά οι γιατροί κήρυξαν τον Όλιβερ νεκρό στις 09:30 το πρωί», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Νεμπόισα Βλάτζιτς στο AP.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Αιγάλεω: Ενοικιαστής σκότωσε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και ζούσε με το πτώμα του! (videos)

Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς θεωρείτο από τους μετριοπαθέστερους ηγέτες της σερβικής μειονότητας στο βόρειο Κόσοβο, όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο δέκα χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ιβάνοβιτς είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν το 1999 στη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου, αλλά τον Φεβρουάριο του 2017 εφετείο ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δίαιτα-αστραπή του καρδιολόγου που κάνει θραύση! Θα γίνεις άλλος άνθρωπος μέσα σε δυο εβδομάδες…

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά την δολοφονία του Ιβάνοβιτς συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, ενώ σερβική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες αποχώρησε από συνάντηση με εκπροσώπους της Πρίστινα, όπως αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου καταδίκασε τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού κάνοντας λόγο για «πρόκληση στην έννομη τάξη».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share