Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που "χτυπούσαν" στο Μετρό! Στην δημοσιότητες οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους! (photos)

22 Σεπτεμβρίου 2017 15:18
Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που

Ένα βίντεο από τη δράση των δεκάδων πορτοφολάδων που αποτελούσαν την πολυμελή σπείρα που χτυπούσε ανυποψίαστους πολίτες την ώρα της μετακίνησής τους με το Μετρό και τον Ηλεκτρικό έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Συνολικά τη σπείρα αποτελούσαν 49 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί.

Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει τουλάχιστον 764 κλοπές πορτοφολιών με τη λεία της σπείρας που δρούσε τουλάχιστον για δέκα χρόνια να εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το καθημερινό «ταμείο» των πορτοφολάδων εκτιμάται σε 3.500 ευρώ ενώ ο συνολικός αριθμώς των χτυπημάτων τους ίσως και να ξεπερνά τα 4.000.

Οι περισσότερες κλοπές πορτοφολιών έχουν διαπραχθεί σε βάρος αλλοδαπών τουριστών. Τα μέλη της σπείρας είχαν ως αφετηρία κεντρικούς σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού όπου ενώνονταν σε προκαθορισμένες ομάδες, συνήθως των (3) έως (10) ατόμων και εισέρχονταν σε συρμούς, δείχνοντας «ιδιαίτερη προτίμηση» στα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη κίνηση τουριστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα δίχως τέλος: Δεν φαντάζεστε τι κάνει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου μετά το χυδαίο σχόλιό του για την μικρή Νεφέλη!

Για να μην κινούν υποψίες, τηρούσαν συγκεκριμένους ενδυματολογικούς κανόνες, έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις επικρατούσες συνθήκες και το περιβάλλον και να εκλαμβάνονται ως τουρίστες.


 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share