Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Ασχημα τα νέα... "Κάθε μέρα που περνάει και είναι σε κώμα είναι..."!!!

19 Ιανουαρίου 2014
Μίκαελ Σουμάχερ: Ασχημα τα νέα...

Ο 45χρονος Γερμανός πρωταθλητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου. Σήμερα μπαίνουμε στην 22η μέρα που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν υπάρχει πληροφόρηση από το ιατρικό τιμ που έχει αναλάβει την αποθεραπεία του. Έτσι η ανησυχία και οι εικασίες γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει μεγαλώνουν.


Με δεδομένο ότι μόνο ένας ειδικός νευροχειρουργός μπορεί να κατανοήσει σε βάθος τις επιπλοκές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση όπως αυτή του Σουμάχερ εμείς απευθυνθήκαμε σ' έναν εκ των κορυφαίων νευροχειρουργών στη Ελλάδα τον κ. Κώστα Βλάχο που εργάζεται στο ΚΑΤ για να μας εξηγήσει τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.


Ο νευροχειρουργός βρέθηκε στην καθημερινή εκπομπή του Alpha 989 (16:00 - 18:00) Men + Speed των Τάκη Τρακουσέλλη και Τάκη Πουρναράκη. Εκεί αναλύθηκε τι συμβαίνει σε περιπτώσεις τραυματισμών όπως αυτή του Σουμάχερ.

Από τα κύρια σημεία της συνέντευξης του νευροχειρουργού προκύπτει πως ο Σουμάχερ βρίσκεται ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα σε καταστολή. Επιπλέον ο κ. Βλάχος είναι κατηγορηματικός πως οι γιατροί στη Γκρενόμπλ έχουν μέσω της νευρολογικής εξέτασης εικόνα για το τι συμβαίνει στο Σουμάχερ: «Το κακό ενδεχόμενο το γνωρίζεις από διάφορες ανακλαστικές λειτουργίες του οργανισμού που δεν επηρεάζονται από την καταστολή. Το καλό δεν μπορείς να το εκτιμήσεις και θα περάσουν αρκετοί μήνες προτού είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη ενός τέτοιου περιστατικού».

Από την συζήτηση προκύπτει με σαφήνεια ότι το σύνηθες χρονοδιάγραμμα καταστολής σε τέτοιες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι από μια έως δυο εβδομάδες. Στην περίπτωση του Σουμάχερ έχουν περάσει 20 μέρες οπότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά αν θεωρήσουμε δεδομένο πως ο Σουμάχερ δεν έχει βγει από το κώμα. Αν μπορεί να βγει...

Κάθε μέρα που περνά χωρίς κάποια εξέλιξη τα πράγματα δυσκολεύουν για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή....

protothema.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NEWSNPEOPLE ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share