Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Xρήστος Μπισιώτης: Aυτός είναι ο Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου! (PHOTOS)

8 Δεκεμβρίου 2013
Xρήστος Μπισιώτης: Aυτός είναι ο Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου!  (PHOTOS)

Είναι μόλις 26 ετών. Είναι ένας μάγειρας που κατάφερε να «τρυπώσει» στην κουζίνα του Λευκού Οίκου. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται η προεδρική οικογένεια Ομπάμα για το καθημερινό του... μενού. Μα πάνω απ' όλα είναι Ελληνας. Ολόγος για τον Χρήστο Μπισιώτη, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις συνταγές του τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του.

Την πρώτη του επαφή με την κουζίνα είχε στην ηλικία των μόλις 14 ετών, όταν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα δίπλα στο σεφ Βασίλη Νικολόπουλο, τον οποίο και θεωρεί μέντορά του. Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου για να πάρει πτυχίο μετά από δύο χρόνια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν ήδη σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας. Είχε την τύχη να δουλεύει δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως με τον Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom» και σε πολλά διάσημα ελληνικά εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι». Αναζητώντας την αυθεντική κουζίνα, προέκυψε η συνραγσία με το εστιατόριο «Eataly» στο οοπί έχει αναλάβει χρέη chef de cuisine. Παράλληλα, επιβλέπει και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι με 370 άτομα προσωπικό.

Σε ηλικία 18 ετών, παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Να φύγει για τη Νέα Υόρκη. Εκεί, στη ζούγκλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δούλεψε πολύ σκληρά. Ετσι, το 2012 έρχεται μία απρόσμενη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο. «Ολα άρχισαν το Σεπτέμβρη του 2012 όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του» υποστήριξε στον «Τύπο της Κυριακής».

Ο Χρήστος Μπισιώτης με τον Μπιλ Kλίντον

Σύμφωνα με τον κ. Μπισιώτη η προεδρική οικογένεια αγαπά τα φαγητά απ' 'όλες τις χώρες και το μόνο που ζητούν είναι απλά και παραδοσιακά πιάτα. Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για απλούς και προσιτούς ανθρώπους. «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια λόγω των υποχρεώσεών του. Η κ. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα 26 του χρόνια έχει μαγειρέψει για αρκετούς celebrities όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα Άλμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Επισημαίνει ότι στο εξωτερικό η ελληνική κουζίνα εκτιμάται. Ωστόσο, όπως αναφέρει, τέλος, στην εφημερίδα «πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει creme fraiche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι, Είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή»


Πηγή: iefimerida.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share