Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ! Ποια είναι και τι σχέση έχει με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Proton Bank;;; (PHOTO)

27 Σεπτεμβρίου 2013
ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ! Ποια είναι και τι σχέση έχει με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Proton Bank;;; (PHOTO)

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της «Proton Bank».

H μήνυση, αφορά δημοσίευμα του directnews.gr της 19-9-2013, με τίτλο «Με 'κόλπα Μπουρμπούλια' επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!»

Η Δέσποινα Μπρούσαλη, η οποία είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 20 χρόνια και μελος της ΕΣΗΕΑ, κλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι τηλεφωνικά, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου -με εντολή εισαγγελέα, όπως της είπαν- να εξεταστεί ως μάρτυρας σε προκαταρκτική εξέταση. Η δημοσιογράφος, ως όφειλε, προσήλθε στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου της ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Δέσποινα Μπρούσαλη παραπέμφθηκε για να δικαστεί χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Εκεί ο πρόεδρος του Δικαστηρίου υπέβαλε δήλωση αποχής, διότι ήταν γνωστός της κας. Χατζάκη και επομένως δεν μπορούσε να εκδικάσει τη μήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η δίωξη που ασκήθηκε κατά της Δ. Μπρούσαλη δεν είναι με τις «περί Τύπου» διατάξεις, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να την συλλάβουν τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Η Δέσποινα Μπρούσαλη εργαζόταν επί χρόνια ως δικαστική συντάκτρια σε μεγάλες εφημερίδες.

Πηγή: thepressproject.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share