Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μετά τις γιορτές, επιλέγουμε υγιεινή διατροφή με κοτόπουλο και γαλοπούλα Νιτσιάκος

17 Ιανουαρίου 2019 14:02
Μετά  τις γιορτές, επιλέγουμε υγιεινή διατροφή με κοτόπουλο και γαλοπούλα Νιτσιάκος

Κοτόπουλο και γαλοπούλα, κυριαρχούν στην πυραμίδα της ισορροπημένης διατροφής και βρίσκουν κυρίαρχη θέση στο τραπέζι μας ειδικά τώρα μετά την περίοδο των εορτών. Πέρα από τα θετικά τους οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, και οι δύο επιλογές είναι εύκολες στη διαχείρισή τους. Είναι ζουμερά και ταυτόχρονα γευστικά και ταιριάζουν ιδανικά με σαλάτες, ενώ μπορούν να μαγειρευτούν στην κατσαρόλα στο φούρνο ή ακόμη και στο αντικολλητικό τηγάνι.

Ειδικότερα το κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε σχέση με τη διατροφική του αξία, περιέχει θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό όπως πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και κάλιο που βοηθούν να διατηρείται σωστά ρυθμισμένος ο μεταβολισμός ώστε να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις δίνοντας παράλληλα ενέργεια.

Στο ίδιο πλαίσιο και η γαλοπούλα Νιτσιάκος, με επίσης λευκή και ζουμερή σάρκα με πολλά κοινά στοιχεία με το κοτόπουλο. Ξεχωρίζει για τα ελάχιστα λιπαρά της ενώ συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο θρεπτικές διατροφικές επιλογές αφού περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες όπως Β6, Β3, Β2, και Β12, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης που με τη σειρά της χαρίζει αισθήματα χαλάρωσης και ευφορίας στον οργανισμό. Επίσης, εκτός από τη νοστιμιά και την υψηλή διατροφική της αξία, είναι εύπεπτη και μαγειρεύεται εξίσου εύκολα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που είναι από τις τροφές που δεν λείπουν από το διαιτολόγιο όσων ακολουθούν πιο προσεγμένη διατροφή. Συμπληρώνοντας στη λίστα με τα οφέλη της τη χαμηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρά και τις λίγες θερμίδες που αποδίδει καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί αποτελεί μια εξαιρετική τροφή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share