Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συμφωνία μαμούθ 56.000.000 ευρώ για τον mr.ΣΚΑΙ!

Βόμβα στην αγορά!

17 Ιανουαρίου 2019 13:23
Συμφωνία μαμούθ 56.000.000 ευρώ για τον mr.ΣΚΑΙ!

Συμφωνία αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος παραχωρεί δεξαμενόπλοιό του σε νορβηγική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mononews.gr, η ναυτιλιακή Okeanis Eco Tankers, η οποία ανήκει ιδιοκτησιακά στην οικογένεια Αλαφούζου, ήρθε σε συμφωνία με τη νορβηγική Ocean Yield για «sale and leaseback» με αντικείμενο το μοντέρνο suezmax δεξαμενόπλοιο Milos στην τιμή των 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρκυρα: Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες για το τροχαίο που σκότωσε την 8χρονη! (video)

Πιο συγκεκριμένα, η νορβηγική εταιρεία θα εξαγοράσει το δεξαμενόπλοιο στην τιμή των 56 εκατομμυρίων δολαρίων με ναύλωση του γυμνού πλοίου για 13 χρόνια στην Okeanis Eco Tankers. Το «καθαρό» ποσό της συμφωνίας ορίζεται στα 49 εκατομμύρια δολάρια μιας και περιλαμβάνεται πίστωση του πωλητή ύψους 7 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «Το Miloς θα αποφέρει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στη ναυτιλιακή μόλις παραδοθεί στην Ocean Yield κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ένα μέρος των κεφαλαίων που θα εισπράξει από την πώληση, περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανείου. Παράλληλα η Okeanis Eco Tankers θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και πάλι το πλοίο κατά τη διάρκεια της περιόδου ναύλωσης».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share