Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο "Αττικόν": Τι αναφέρει για τα ράντζα στους διαδρόμους;

Η διοίκηση του νοσοκομείου παίρνει θέση...

16 Ιανουαρίου 2019 19:48
Νοσοκομείο

Τα ράντζα στους διαδρόμους είναι διαχρονικό φαινόμενο και δεν εμφανίστηκαν τώρα, αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», μετά το «έμφραγμα» που προκλήθηκε κατά την εφημερία της Τρίτης.

«H ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου "Αττικόν" στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα.

Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου.

Την Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν ζωές, καθώς η εφημερία είχε «μπλοκάρει» από τις 16:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρή γυναίκα από πτώση σε κυλιόμενες σκάλες!

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες» στο «Αττικόν» κατά τις εφημερίες, τονίζοντας ότι δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο και το ακτινολογικό στο ΤΕΠ.

«Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου. Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώρες αγωνίας για τον πιλότο του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι!

Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία», αναφέρει από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share