Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρουβίκωνας: Πώς κατάφερε να χτυπήσει στην αμερικανική πρεσβεία με μπογιές και καπνογόνα!

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια!

7 Ιανουαρίου 2019 09:52
Ρουβίκωνας: Πώς κατάφερε να χτυπήσει στην αμερικανική πρεσβεία με μπογιές και καπνογόνα!

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια, όπου εξετάζονται οι οκτώ προσαχθέντες, διενεργείται για την επίθεση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Στο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς βρισκόταν μπροστά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε ένας αστυνομικός αλλά στην άλλη γωνία από αυτή που έγινε η επίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ληξιαρχείο: Δεν φαντάζεστε ποιες πασίγνωστες Ελληνίδες τραγουδίστριες είναι γεννημένες τη δεκαετία του 50!

Οι δράστες ήταν περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, οι οποίοι συναντήθηκαν στους γύρω δρόμους και έκαναν την επίθεση συντονισμένα. Μάλιστα, μαζί με τις μπογιές πέταξαν και καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί άρον άρον άκρως επικίνδυνο τρόφιμο από την αγορά!

Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share