Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής!

Τραγωδία!

20 Δεκεμβρίου 2018 16:04
Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής!

Ενας σεμνός λαικός τραγουδιστής της σχολής Καζαντζίδη.Ο Στράτος Κύπριος γεννήθηκε στήν Κύπρο το 1935! Το πραγγματικό του ονομα ειναι Στράτος Σάββας.

Το Κύπριος ειναι το καλλιτεχνικό του Ψευδόνυμο, που χρησιμοποίησε στην δισκογραφία και στο πάλκο. Ο Στράτος Κύπριος ειναι από τους λίγους τραγουδιστές της σχολής Καζαντζίδη που κατάφερε να κανει καριέρα χωρίς να ανήκει σε μια παο τισ δυο μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες του τότε της Columpia και της Odeon.

Απο μικρός γνώρισε τι παει να πει φτώχεια. Απ’ το πρωί στο μεροκάματο του πόνου για να ζήσει την οικογένειά του.

Οι καταστάσεις δύσκολες στήν Κύπρο η φτώχεια μεγάλη και ετσι σε νεαρή ηλίκια στα μέσα της δεκαετίας του 1950 παίρνει την απόφαση να πάει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή και ενα καλύτερο αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τέλος της αθωότητας: Η πιο θρυλική καφετέρια της Ελλάδας, έγινε οίκος ανoχής!

Ετσι με με τα ρούχα και τα παπούτσια που φόραγε ολα και ολα φτάνει στην Αγγλία,ψάχνει και βρίσκει δουλειά σε ενα εργοστάσιο. Και εκει βρίσκει παρηγοριά στο τραγούδι και κάθε μέρα περνάει στο εργοστάσιο μαζί του τήν κιθάρα του,και στα διαλείμματα τραγούδαγε να πνίξει τον πόνο τον δικό του και των υπολοίπων εργατών.Εκει κάθησε πέντε χρόνια μέχρι που πήρε και την υπηκοότητα του.

Ο μεγάλος του καημός ομως ηταν το τραγούδι,και το ονειρό του ήταν να γίνει κάποτε τραγουδιστής και να μοιάσει στό είδωλο του και την μεγάλη του αγάπη τον Στέλιο Καζαντζίδη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share