Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οργισμένη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου!

«Αιδώς υποκριτές της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας»

18 Δεκεμβρίου 2018 15:45
Οργισμένη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου!

Μια ιδιαίτερα οργισμένη ανακοίνωση κατά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη θανάτωση δύο τζάγκουαρ, που είχαν δραπετεύσει την ώρα που το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό.

Στην ανακοίνωση, με τίτλο «Αιδώς Υποκριτές της Π.Φ.Π.Ο.» που υπογράφει το προσωπικό και η διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου επισημαίνεται ότι «οι επαγγελματίες «φιλόζωοι» και οι ακτιβιστές του πληκτρολογίου δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο το τραγικό γεγονός της απώλειας των δύο μας τζάγκουαρ, εκμεταλλευόμενοι την ειλικρινή λύπη χιλιάδων συμπολιτών μας, για να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων. Και αν αυτό ήταν αναμενόμενο η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

«Για αυτούς στο βωμό του να πληγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος. Το διαπιστώσαμε από τα σχόλια πολλών «φιλόζωων» του διαδικτύου που ευθαρσώς υποστήριζαν ότι η ζωή του προσωπικού του Πάρκου δεν έχει και τόσο σημασία», τονίζει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος πασίγνωστη κοπέλα του Alpha! Περιμένει το παιδί του πρώην της

Σύμφωνα με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο περιστατικό που συνέβη, το προσωπικό λειτούργησε άψογα και εφάρμοσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας «απομονώνοντας τον χώρο και εφαρμόζοντας το πλάνο μετάβασης των επισκεπτών σε ασφαλή περιοχή», ενώ λόγω των ενεργιών που έγιναν, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου κατηγορούμενων και θύματος ζητά ο Κούγιας

Επίσης, οι συντάκτες της ανακοίνωσης απορρίπτουν ότι τα τζάγκουαρ θα μπορούσαν να αναισθητοποιηθούν ακαριαία, καθώς «δεν υπάρχει ΑΚΑΡΙΑΙΑ αναισθησία -δεν είμαστε σε περιβάλλον καρτούν ή ταινίας του Χόλυγουντ», αφού χρειάζονται 5 λεπτά για να ξεκινήσει να δρα η αναισθησία, χρόνος που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Πριν ένα μήνα είχε κλαπεί το ΙΧ που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα! - Εικάζεται ότι ήταν το όχημα διαφυγής των βομβιστών!

«Το βάρος της τραγικής αλλά απόλυτα σωστής απόφασης που πήραμε βάσει των όσων προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας βαραίνει εμάς. Το πόσο εύκολη ήταν μια τέτοια απόφαση το γνωρίζουν οι άνθρωποι που τα μεγάλωσαν για πάνω από μια δεκαετία και βρέθηκαν σε αυτήν τη πολύ δυσάρεστη θέση», αναφέρει το ζωολογικό πάρκο, προσθέτοντας ότι «Η Τζένη και ο Σπόττυ ήταν από τους πιο παλιούς και αγαπητούς κατοίκους του Πάρκου μας. Εμείς θα τους θυμόμαστε με αγάπη. Είχαν πολύ από αυτή στην ζωή τους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share