Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Μάτι: To 100 θύμα ήταν ένας ήρωας! Κάηκε για να προστατεύσει με το σώμα του τον εγγονό του

Μια ιστορία που συγκινεί!

16 Δεκεμβρίου 2018 09:15
Φωτιά στο Μάτι: To 100 θύμα ήταν ένας ήρωας! Κάηκε για να προστατεύσει με το σώμα του τον εγγονό του

Πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγικά στο Μάτι, ο μαύρος κατάλογος μεγάλωσε: 73χρονος εγκαυματίας κατέληξε ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 100.

Ο 73χρονος υπέκυψε σήμερα στα εγκαύματά του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Ολο αυτό το διάστημα διασωληνωμένος και για πολύ καιρό έφερε τραχειοστομία.


Οι γιατροί στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» τον αντιμετώπιζαν ως «ήρωα». Και αυτό γιατί εκτός του ότι έδινε επί μακρόν τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε καταφέρει εκείνο το μοιραίο απόγευμα να σώσει το 10χρονο εγγόνι του.

Το απόγευμα εκείνης της μαύρης Δευτέρας, ο άτυχος 73χρονος βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του στο Μάτι, και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την ώρα που η φονική λαίλαπα έφτασε στο σπίτι του, ο 73χρονος προστάτευσε με το σώμα του και έσωσε το 10χρονο εγγόνι του από την φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεσπά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη: «Και οι δύο ήταν εν ψυχρώ εκτελεστές, βιαστές, βασανιστές»

Ο ηλικιωμένος κατάφερε με αυτοθυσία και έσωσε το εγγόνι του από την φονική πυρκαγιά αλλά δεν κατάφερε να σωθεί ο ίδιος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σήμερα, 145 μέρες μετά ύστερα από τη μαύρη Δευτέρα του περασμένου καλοκαιριού.

Να σημειωθεί πως η σύζυγός του υπέστη και εκείνη εγκαύματα και νοσηλεύεται ακόμη διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.


Η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

Ηταν μεσημέρι της 23ης Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, όταν η φωτιά που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης, πιθανότατα από έναν ηλικιωμένο που έκαιγε χόρτα και παλιόξυλα, σε λίγα λεπτά ξέφυγε και λόγω την ανέμων άρχισε να κατεβαίνει προς το Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Υστερα από λίγη ώρα οι πρώτες φλόγες άρχισαν να ζώνουν τα πρώτα σπίτια στο Νέο Βουτζά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου;

Η φωτιά συνέχισε την πορεία της προς το Μάτι όπου εξαιτίας συνθηκών που ερευνώνται εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Μόλις η φωτιά πέρασε τη Μαραθώνος συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ανθρωποι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι στα σπίτια τους, άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς ακόμη και μέσα στη θάλασσα. 25 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, αγκαλιασμένοι, στο οικόπεδο της φρίκης, μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Εγκλωβίστηκαν εκεί καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες και στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη θάλασσα. Οι φλόγες όμως τους πρόλαβαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share