Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δρομοκαϊτειο: Kι άλλος υπάλληλος με πλαστό τίτλο σπουδών!

Απολύθηκε από το νοσοκομείο...

13 Δεκεμβρίου 2018 16:50
Δρομοκαϊτειο: Kι άλλος υπάλληλος με πλαστό τίτλο σπουδών!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με πλαστό τίτλο σπουδών.

Μία ακόμη περίπτωση αφορά εργαζόμενο στο ψυχιατρείο Δρομοκαϊτειο, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή. Το νοσοκομείο τον απέλυσε.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει το αίτημά της για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί με πλαστό τίτλο σπουδών να μην διώκονται αυτεπάγγελτα για υπεξαίρεση χρημάτων από το Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Οι πρώτες πληροφορίες για την 24χρονη που βρέθηκε νεκρή! (photos)

Για τον εργαζόμενο του ψυχιατρείου παίρνει θέση και το Σωματείο με ανακοίνωσή του ζητώντας να μην διωχθεί για κακούργημα. Επικαλείται το Σωματείο πως ο υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75% με γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και πως πριν την απόλυση είχε υποβάλει δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραϊάνα Ανανία: Δημοσίευσε μηνύματα που της έστειλε γνωστός ποδοσφαιριστής!

«Τώρα όχι μόνο δεν του χορηγείται η σύνταξη, αν και έχει τις προϋποθέσεις, καλείται από την Ανακρίτρια σε αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη ως δράστης για ζημία 150.000 ευρώ και πλέον που προξένησε στο Δημόσιο. Τα χρήματα που έλαβε για το σύνολο του μισθού του» αναφέρει το Σωματείο και ζητεί την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share