Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Άγκυρα: Στους 9 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου!

Ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός

13 Δεκεμβρίου 2018 14:52
Τραγωδία στην Άγκυρα: Στους 9 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου!

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Άγκυρα και στο οποίο ενεπλάκη αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο υπουργός Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι το δυστύχημα προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων, εκ των οποίων έξι επιβάτες και τρεις μηχανοδηγοί, καθώς και τον τραυματισμό 47 άλλων.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι μεταξύ των νεκρών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην 'Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελά ερωτευμένος ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου: Η γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά!

Η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ομάδες διασωστών να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που είχαν σκεπαστεί από συντρίμμια. Τουλάχιστον επτά πτώματα ανασύρθηκαν από το σημείο.

Διασώστες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον ένα βαγόνι καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όπου και να πάει δεν θα τον...": Μαρτυρία σοκ για τον 19χρονο Αλβανό!

Η αμαξοστοιχία μετέφερε 200 επιβάτες και το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που έχουν καλυφθεί από συντρίμμια.

Έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share