Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο: Επιχείρηση για τη σύλληψη του μακελάρη!

Γύρω από τον καθεδρικό ναό!

12 Δεκεμβρίου 2018 09:59
Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο: Επιχείρηση για τη σύλληψη του μακελάρη!

Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε περιοχή γύρω από τον καθεδρικό του Στρασβούργου μετά την τρομοκρατική επίθεση ενόπλου, που σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε άλλα 13 στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, μεταδίδει το Reuters.

Αυτοπτης μάρτυρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει περιοχή όπου έπεσαν χθες το βράδυ πυροβολισμοί. 420 αστυνομικοί και 200 μέλη της χωροφυλακής έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του γεννημένου στο Στρασβούργο 29χρονου Σερίφ Σεκάτ, που πιστεύεται ότι είναι ο «μοναχικός λύκος» που έσπειρε τον τρόμο στην καρδιά της γαλλικής μεγαλούπολης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει ο μακελάρης. «Δεν αποκλείεται ο δράστης να έχει εγκαταλείψει την περιοχή», δήλωσε ο Λωράν Νουνιέζ, ενώ οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία έχουν ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Στρασβούργου τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων δέχθηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνατος σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ένας Ταϊλανδός τουρίστας, ενώ από τους 13 τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

O Σεκάτ ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και περιλαμβανόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Ο Σεκάτ είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στη Γαλλία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με τη Daily Mail είχε καταδικαστεί το 2011 για επίθεση με μαχαίρι κατά ενός 16χρονου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός νεαρός ηθοποιός του Alpha, λίγους μήνες μετά το τέλος της σειράς!

Η επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου έγινε λίγες ώρες μετά από έφοδο της αστυνομίας για τη σύλληψή του στο σπίτι του για ένοπλη ληστεία-αλλά ο μαροκινής καταγωγής 29χρονος ήταν άφαντος.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, βρήκαν στο κρησφύγετό του μια χειροβομβίδα και εκρηκτικές ύλες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share