Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στο «φως» η ταυτότητα του Πούτιν στη Στάζι

Τι απαντά το Κρεμλίνο

11 Δεκεμβρίου 2018 17:36
Στο «φως» η ταυτότητα του Πούτιν στη Στάζι

Ενα στοιχείο από το παρελθόν του Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε στο φως η Bild: την ταυτότητά του στη Στάζι, από την εποχή που υπηρετούσε στο παράρτημα της KGB στη Δρέσδη.

Η ταυτότητα φέρει βέβαια τη φωτογραφία του σημερινού προέδρου της Ρωσίας και την υπογραφή του. Εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1985 και ανανεωνόταν κάθε τρεις μήνες, έως το τέλος του 1989. Βρέθηκε μεταξύ άλλων φακέλων Σοβιετικών στη Δρέσδη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική Τατιάνα: Νεκρή η μικρή Μυρτώ σύμφωνα με την Στεφανίδου!

Η ταυτότητα του Πούτιν στη Στάζι/ Φωτογραφία: Bild

Με αυτή την ταυτότητα, ο Πούτιν μπορούσε ανεμπόδιστα να μπαίνει στα γραφεία της Στάζι και να στρατολογεί άτομα, χωρίς να χρειαστεί να αναφέρει ότι είναι πράκτορας της KGB. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η ταυτότητα αυτή αποδεικνύει πως ο Πούτιν εργαζόταν απευθείας για τη Στάζι, σημειώνει ο Guardian.

Το Κρεμλίνο ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι ο Πούτιν διέθετε ταυτότητα της Στάζι. «Εκείνες τις εποχές, η KGB και η Στάζι ήταν υπηρεσίες που συνεργάζονταν, οπότε δεν αποκλείεται μια τέτοια ανταλλαγή ταυτοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακόμη δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες από τα χρόνια του Πούτιν στη Δρέσδη. Είχε πάει εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, στην πρώτη του «μετάθεση» εκτός των συνόρων για την KGB.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share