Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τρόμος στην Πνύκα: Άγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους!

29 Νοεμβρίου 2018 17:15
Τρόμος στην Πνύκα: Άγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα

Θύμα επίθεσης αγνώστων έπεσε το βράδυ της Τετάρτης ο αρχαιοφύλακας τηςΠνύκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Οι φθορές προήλθαν από πέτρες που πέταξαν προς το φυλάκιο, καθώς έσπασαν ένα τζάμι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξανάρθουμε εδώ και θα δείτε...».

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ξέσπασμα του Γιώργου Παπαδάκη σε συνεργάτιδα του: "Σήκω φύγε από εδώ γρήγορα"

Το υπουργείο καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον αρχαιοφύλακα, ενώ επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένωση Αρχαιοφυλάκων: Απαράδεκτο να μην έχουν ληφθεί μέτρα

Για το «νέο επεισόδιο επίθεσης χθες το βράδυ και ώρα 21:00, εναντίον αρχαιοφύλακα αυτή τη φορά, στους λόφους του Φιλοπάππου», αναφέρεται η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).



«Δυο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον αρχαιοφύλακα που εκτελούσε βάρδια εκείνη την ώρα σε φυλάκιο στον λόφο της Πνύκας, απειλώντας τον, εκφοβίζοντας τον και σπάζοντας το τζάμι του φυλακίου με βαριοπούλα», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που τονίζει: «Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του αρχαιολογικού χώρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούκλα η Τατιάνα Στεφανίδου: Εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της!

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων», συμπληρώνουν στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει ότι για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της «να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες - Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share