Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος: Θρήνος στην ελληνική showbiz!

Θλίψη!

23 Νοεμβρίου 2018 16:32
Βαρύ πένθος: Θρήνος στην ελληνική showbiz!

Η Ελληνίδα καλλονή με καταγωγή από την Κρήτη, είχε περάσει στα Χανιά τα παιδικά της χρόνια πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.

Στα 83 της χρόνια έφυγε από τη ζωή, η Νταίζη Μαυράκη, η πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο.

Οπως αναφέρει το zarpanews.gr, η Νταίζη Μαυράκη θα ταφεί το Σάββατο στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψάλει στις 11:00 το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη αποκάλυψη για τον Νίκο Χατζηνικολάου: Δεν έχει τελείωσε το...

Η Σταρ Ελλάς Νταίζη Μαυράκη

Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Ο θείος της 17χρονης Νταίζης Μαυράκη έστειλε φωτογραφία της στην εφημερίδα «Εθνος» που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό και αμέσως την κάλεσαν να περάσει από την επιτροπή. Τότε, η Νταίζη Μαυράκη ήταν μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου εννιάχρονο γιατί... δεν διάβαζε!



Η επιτροπή επέλεξε συνολικά 11 κοπέλες και φυσικά η όμορφη Κρητικοπούλα ήταν ανάμεσά τους. Μάλιστα, η Μαυράκη, που πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι» ήταν ένα από τα φαβορί μεταξύ των Βιργινία Πετιμεζάκη, η Ρεγγίνα Μπέρτου και η Χαρούλα Γεωργατζά.

Η Μαυράκη κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και την ώρα της στέψης της ακουγόταν το το τραγούδι του Μίμη Τραϊφόρου «Όμορφη μου Ελληνίδα».

Φωτογραφία της στα καλλιστεία έστειλε ο θείος τηςΦωτογραφία της στα καλλιστεία έστειλε ο θείος της

Οπως αναφέρει η mixanitouxronou, η νεαρή ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη β’ αναπληρωματική Μις Υφήλιος, χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.

Η Νταίζη Μαυράκη θα μπορούσε να κάνει την καριέρα, που ονειρεύονταν πολλά κορίτσια, ωστόσο, δεν το επιθυμούσε. Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Universal δεν ήταν τίποτα μπροστά στην αγάπη για την οικογένειά της και γι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η είδηση που όλοι πρέπει να γνωρίζετε για τον Σκλαβενίτη!



Μετά τη συμμετοχή της στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια», μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία. Οταν επέστρεψε στην πατρίδα της, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή, ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε. Η Νταίζη Μαυράκη έκανε και δεύτερο γάμο και παντρεύτηκε τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό. Απέκτησε δυο παιδιά.

Στην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη ΜαυράκηΣτην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη Μαυράκη

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share