Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο κέντρο της Μελβούρνης! - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι!

Έξω από πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο!

9 Νοεμβρίου 2018 10:03
Συναγερμός στο κέντρο της Μελβούρνης! - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι!

Συναγερμός σήμανε στη Μελβούρνη, όταν αυτοκίνητο πήρε φωτιά έξω από πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, ενώ σημειώθηκε και επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την Mirror, ένας άντρας έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια τραυμάτισε τρία άτομα με μαχαίρι, εκ των οποίων το ένα κατέληξε, ενώ τα άλλα δύο διακόμιστηκαν σε νοσοκομείο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα να πλησιάζειο αστυνομικούς και να προσπαθεί να τους μαχαιρώσει, προτού πέσει κάτω μετά από έναν πυροβολισμό.

Αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρει: «Ακούσαμε εκρήξεις και ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Στη συνέχεια είδαμε την αστυνομία να έρχεται στο κατάστημα μας. Τους ρωτήσαμε τι συμβαίνει και δεν απάντησαν. Δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει την περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός σε τροχαίο ο 25χρονος, Γιώργος Κωνσταντίνου!

Ο δράστης συνελήφθη και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου παραμένει φρουρούμενος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οδήγησε το αυτοκίνητό του στο εμπορικό κέντρο Target της κεντρικής οδού Bourke γύρω στις 16:20 τοπική ώρα. Καθώς το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες προσπάθησε να μαχαιρώσει άτομα και πάλεψε με περαστικούς και αστυνομικούς.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι δεν αναζητά κάποιο άλλο άτομο σ' αυτό το στάδιο. «Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό. Όταν βγήκαν από το περιπολικό βρέθηκαν αντιμέτωποι μ' έναν άδρα που κράδαινε μαχαίρι και τους απειλούσε. Ταυτόχρονα περιστατικοί φώναζαν ότι κάποια άτομα είχαν μαχαιρωθεί. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα στο στήθος και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν σύνδεση του συμβάντος με την τρομοκρατία. Αλλά δεν αποκλείουμε τίποτε», είπε ο επιθεωρητής Ντέιβιντ Κλέιτον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Με διέλυσε ο καρκίνος": Τραγικές ώρες για την Αποστολία Ζώη!

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί για να διασφαλίσουν την περιοχή. Λόγω της επίθεσης οι Αρχές ενεργοποίησαν ένα αυτόματο σύστημα συναγερμού, ειδοποιώντας με μηνύματα στα κινητά των κατοίκων της Μελβούρνης ότι πρέπει να αποφύγουν την περιοχή στη γωνία των οδών Bourke και Swanston.

Δύο μέρες νωρίτερα σε δίκη στη Μελβούρνη ο ομογενής Τζέιμς Γκαργκασούλας ομολόγησε την ενοχή του σε 33 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για το φόνο έξι ατόμων στις 20 Ιανουαρίου του 2017, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πεζούς στην οδό Bourke.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share