Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Οι αλβανικές αρχές ασκούν δίωξη κατά του νεκρού ομογενούς

Στην Αλβανία αξιωματικός της ΕΛΑΣ....

2 Νοεμβρίου 2018 17:30
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Οι αλβανικές αρχές ασκούν δίωξη κατά του νεκρού ομογενούς

Ο κακός χαμός έχει γίνει τον τελευταίο καιρό μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι αλβανικές αρχές, αρνούνται να δώσουν την σορό του άτυχου Κωνσταντίνου, ενώ τώρα έρχονται κι άλλες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, Κώστα Γιοβανόπουλο, και μετά από την καταγγελία του, δήλωσε ότι οι αλβανικές αρχές σχημάτισαν δικογραφία κατά του 35χρονου ομογενούς.

Σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ FM, ο δικηγόρος τόνισε ότι η αλβανική δικαιοσύνη "άνοιξε" δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα, με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου. "Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας", πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, για τον 35χρονο, χαρακτηρίζοντάς την "ελεεινή" και "δειλή προπαγάνδα".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον ΣΚΑΙ: Αποφασισμένοι για το λουκέτο!

Σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταβεί στα Τίρανα, προκειμένου να καταθέσει και στη συνέχεια να πάρει τη σορό του παιδιού του, είπε ότι "δεν ισχύει στη νομική λογική αυτό", ενώ διερωτήθηκε "σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού;".

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα αξιωματικός της ΕΛΑΣ, προκειμένου σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share