Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ατελείωτος "Γολγοθάς" για την οικογένεια Κατσίφα μετά τα συνεχή εμπόδια των Αλβανών

Τα αλβανικά μίντια κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο!

2 Νοεμβρίου 2018 09:00
Ατελείωτος

Παραμένει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς, συζήτησαν ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για πρόθεση να λυθεί η υπόθεση, η αλβανική πλευρά δεν μοιάζει έτοιμη να λύσει το πρόβλημα. Ακριβώς το αντίθετο! Απόδειξη, η δεύτερη κλήση της Ελληνίδας πρέσβειρας στο αλβανικό ΥΠΕΞ, αλλά και η συνεχής παρακώληση της έρευνας των συνθηκών θανάτου του ομογενούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον ΣΚΑΙ: Αποφασισμένοι για το λουκέτο!

Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά μίντια κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο, που πιστοποιεί ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε «επιθετικές διαθέσεις». «Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο ελληνοαλβανός έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άντρες της RENEA αποφάσισαν την ‘’εξουδετέρωσή’’ του». Τα αλβανικά μίντια, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι στο βίντεο αυτό υπάρχει καρέ καρέ η στιγμή που ο νεαρός άντρας πέφτει νεκρός.

Οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνεχίζουν να βιώνουν έναν «Γολγοθά», χωρίς καμία ελπίδα για «Ανάσταση». Μέχρι στιγμής, μάλιστα, δεν έχουν μπορέσει να δουν τη σορό του παιδιού τους, πόσο μάλλον να τον κηδέψουν. Οι αρμόδιες αρχές της γείτονος προσπαθούν να προβάλλουν προσκόμματα στη διαλεύκανση της υπόθεσης, αρνούμενοι να παράσχουν αποτελεσματική συνεργασία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να εμπαίζουν την οικογένεια του 35χρονου αναφορικά με τη σορό.

Νέο αίτημα θα πρέπει να υποβάλουν οι γονείς του θύματος, ενώ οι αλβανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει εγγράφως το επίμαχο αίτημα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να το εξετάσουν. Την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη είχε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλη ληστεία στα διόδια της Τραγάνας: Όμηρος γυναίκα υπάλληλος!

Την ήδη δυσάρεστη κατάσταση, επιβαρύνουν περιστατικά όπως αυτό που αποτύπωσε βίντεο που στάλθηκε και αναρτήθηκε στη δημοφιλή ενημερωτική ιστοσελίδα JETA OSH και το οποίο απεικονίζει, μέλη του κόμματος των Τσάμηδων να καίνε την ελληνική σημαία. Εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια ώρα, τα Τίρανα «μαλώνουν» την Αθήνα με αφορμή το κάψιμο αλβανικής σημαίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και ζητούν από την Ελλάδα να καταδικάσει τις «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share