Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βίντεο σοκ: Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά!

Στη δημοσιότητα από την αναρχική συλλογικότητα

21 Οκτωβρίου 2018 15:56
Βίντεο σοκ: Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Καναδά!

Βίντεο από την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά, έδωσε στη δημοσιότητα η συλλογικότητα "Ρουβίκωνας", η οποία και ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, μία ομάδα δέκα ατόμων περίπου, επιτέθηκε στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι. Έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία του κτιρίου και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

"Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν την έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από την Τσιάπας στο Μεξικό και την Γουατεμάλα που οι πρεσβείες στήριξαν εταιρίες που είχαν στο βιογραφικό τους δολοφονίες ακτιβιστών, μέχρι την Ονδούρα οπού εκβιαστικά η Καναδική πρεσβεία πίεζε την κυβέρνηση για την ψήφιση νομοσχεδίου ευνοϊκό για τις εξορυκτικές, παρά την αντίθετη κοινή γνώμη, το οποίο και ψηφίστηκε. Στην ίδια τακτική με τους ομοίους του, ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να πιέσει την εφαρμογή του νέου επενδυτικού σχεδίου της Eldorado στην Θράκη λέγοντας μάλιστα ότι η Καναδική κυβέρνηση εγγυάται για την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας", αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share