Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται στην Φιλοσοφική Αθηνών! Επιχειρούν ανακατάληψη του «γραφείου» του Ρουβίκωνα

Ένταση στη Φιλοσοφική

17 Οκτωβρίου 2018 11:32
Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται στην Φιλοσοφική Αθηνών! Επιχειρούν ανακατάληψη του «γραφείου» του Ρουβίκωνα

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται στην Φιλοσοφική Αθηνών.

Το πρωί οι καθηγητές ανακατέλαβαν την αίθουσα 516 που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας για να στήσει τα γραφεία του, διώχνοντας ουσιαστικά την αναρχική συλλογικότητα από τους χώρους Φιλοσοφικής. Ουσιαστικά οι καθηγητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα αποκλείοντας έτσι την είσοδο στους φίλους του Ρουβίκωνα και στα μέλη του.

Ωστόσο, αυτή την ώρα επικρατεί ένταση, με σπρωξίματα και φωνές, καθώς ομάδα φοιτητών μελών και φίλων του Ρουβίκωνα, επιχειρεί να ανακαταλάβει το χώρο! Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά προσπαθούν να σπάσουν τα λουκέτα και να ανακαταλάβουν την αίθουσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκέλαδος στον Alpha: Η μεγάλη απόφαση του Κοντομήνα για την Μενεγάκη που ανατρέπει τα δεδομένα!

Οι καθηγητές έπιασαν στον ύπνο του φοιτητές και τον Ρουβίκωνα

Η Μαρίζα Φουντοπούλου καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Τμήματος Φιλοσοφίας μίλησε στο ΣΚΑΪ και είπε πως υπάρχει ένταση στη Φιλοσοφική.

Η ίδια είπε πως με απόφαση της Κοσμητείας καθηγητές και το προσωπικό της σχολής σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να μπουν μέσα στα γραφεία τα μέλη του Ρουβίκωνα. Ωστόσο κάποια στιγμή έφτασαν στο σημείο φοιτητές της σχολής, οι οποίοι δήλωσαν μέλη του Ρουβίκωνα και προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα και να εισέλθουν στο χώρο. Τότε επικράτησε ένταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Star: "Παγώνει" το πιο αγαπημένο τηλεοπτικό project!

«Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί το πρωί με απόφαση κοσμητείας φτιάχτηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα στο γραφείο στο οποίο είχε εισέλθει η ομάδα του Ρουβίκωνα από το προσωπικό της σχολής καθηγητές και μέλη ΔΕΠ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγαλύτερη τραγωδία της Τατιάνας Στεφανίδου: Η χειρότερη μέρα της ζωής της!

Αυτοί που ήρθαν για να σπάσουν την αλυσίδα είναι φοιτητές της Σχολής, αλλά όπως είπαν ανήκουν στον Ρουβίκωνα. Δεν ήταν εξωπανεπιστημιακοί.

Υπάρχει μεγάλη ένταση, κάποια σπρωξίματα. Είναι πολύ λυπηρό να φτάνουμε σε μία εικόνα αντιπαράθεσης των δασκάλων με τους μαθητές. Φτάσαμε εδώ επειδή ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα πανεπιστήμια, τα οποία πάντα τα θεωρούσαμε ως κάτι δευτερεύον και τα αφήσαμε να πηγαίνουν με τον νόμο της αδράνειας.

Υπήρξε μία λεκτική επίθεση, μία προσπάθεια να μπουν στο χώρο, κάποια μικρά σπρωξίματα και επιμονή και από τις δύο πλευρές».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share