Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός με την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: Τέσσερις τραυματίες - Για «δολοφονική επίθεση» μιλούν οι αστυνομικοί

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία!

16 Οκτωβρίου 2018 07:45
Χαμός με την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας: Τέσσερις τραυματίες - Για «δολοφονική επίθεση» μιλούν οι αστυνομικοί

Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την θρασύτατη επίθεση με μολότοφ, δεκάδων κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν άγνωστοι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, επί της οδού Βερανζέρου. Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ' Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα,Τρίτη 16 Οκτωβρίου;

Στην επίθεση μετείχαν περίπου πενήντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών. Mετά την καταδρομική επίθεση αποχώρησαν και κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.,

Αυτόπτες μάρτυρες, πάντως, ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που πήραν μέρος στην καταδρομική επίθεση στους 100 και περιγράφουν ότι επέδραμαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12.00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας. Η ΕΑΣΥΑ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση όπως επίσης και φωτογραφίες με τα τραυματά τους.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο

Τα τραύματα των αστυνομικών

protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share