Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Φιλοσοφική Σχολή για τον Ρουβίκωνα: Δεν ζητήθηκε άδεια - Έχει παρανοηθεί η έννοια του ασύλου!

«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό»

11 Οκτωβρίου 2018 16:12
Η Φιλοσοφική Σχολή για τον Ρουβίκωνα: Δεν ζητήθηκε άδεια - Έχει παρανοηθεί η έννοια του ασύλου!

Αυθαίρετη κίνηση ορισμένων ομάδων χαρακτήρισε μέσω του Real FM 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή τη δημιουργία γραφείου της συλλογικότητας Ρουβίκωνας μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φουντοπούλου.

«Σέβομαι την αναγνωρισιμότητά της και την ταυτότητά της. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης;», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Νο1 Έλληνας καταζητούμενος που έκανε την απάτη του αιώνα και ακόμα παραμένει άφαντος!

Παράλληλα, η κυρία Φουντοπούλου επεσήμανε ότι ο «ισχύων νόμος για τα πανεπιστήμια δεν δίνει περιθώριο αντίδρασης σε καμία πρυτανική αρχή».

«Ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων.

Επομένως, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή τη στιγμή εκφράζουν ιδεολογικές απόψεις. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα και κανένα εργαλείο αντίδρασης σε οποιαδήποτε πρυτανική αρχή», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στον αθλητισμό!

Ωστόσο, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα πανεπιστημιακά κτίρια. Ανά διαστήματα συναντάμε ομάδες οι οποίες μπαίνουν, στεγάζονται, μένουν, διανυκτερεύουν και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους», δήλωσε η κυρία Φουντοπούλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share