Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαλκίδα: Δραπέτης ο ληστής του κοσμηματοπωλείου!

Καταδικασμένος με βαριά ποινή...

26 Σεπτεμβρίου 2018 16:34
Χαλκίδα: Δραπέτης ο ληστής του κοσμηματοπωλείου!

Τρεις ημέρες πριν από την κινηματογραφική ληστεία με πυροβολισμούς που διέπραξε στις 27 Αυγούστου μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό του σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Χαλκίδα, είχε δραπετεύσει από την φυλακή όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ο 33χρονος αλλοδαπός δράστης.

Ο επικίνδυνος κακοποιός, που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, είχε καταδικαστεί σε βαριά ποινή για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αρπαγή κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα, με απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Όμως, μόλις απέδρασε οργάνωσε τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, στο οποίο έφτασε μαζί με τον συνεργό του με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που είχε καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Πέθανε ξαφνικά γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν την υπάλληλο και την ανάγκασαν να τους παραδώσει κασετίνες με κοσμήματα από την βιτρίνα και το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια, διέφυγαν με τη μηχανή πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, για να μην τους πλησιάσουν τα περιπολικά που ήδη έφταναν στην περιοχή.

Από τις αναζητήσεις των αστυνομικών βρέθηκαν πεταμένα στο δρόμο ένα πιστόλι διαμετρήματος 38 cal με φυσίγγιο στην θαλάμη του και άλλα 12 στον γεμιστήρα του και 17 κασετίνες, κάποιες από τις οποίες περιείχαν κοσμήματα. Ένα υφασμάτινο μαντήλι που βρέθηκε στον τόπο της ληστείας μαζί ένα άδειο σακ βουαγιάζ και μία νάιλον τσάντα, αποκάλυψαν την ταυτότητα του 33χρονου δραπέτη που είχε αφήσει πάνω τους το γενετικό του υλικό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και οι έρευνες για την σύλληψη των δυο ληστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share