Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγρίεψε ο "Ξενοφών": Ποιες περιοχές της Ελλάδας έχει χτυπήσει η κακοκαιρία;

Η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου!

25 Σεπτεμβρίου 2018 11:55
Αγρίεψε ο

Τελείως φθινοπωρινό έχει γίνει το σκηνικό του καιρού, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, αφού, ο "Ξενοφών" έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές!

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας "Ξενοφών" αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι βροχές.

Εν τω μεταξύ, ήδη από τα μεσάνυχτα ισχυροί άνεμοι έπληξαν τη Θεσσαλονίκη. Από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στην Κύπρο: Έκανε τον δάσκαλο και απήγαγε δύο 11χρονα

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν από το βράδυ της Δευτέρας έως και το πρωί τις Τρίτης και στη Χαλκίδα και στην παραλία της πόλης. Ο αέρας παρέσυρε πινακίδες, καρέκλες, κάδους και παρέσερνε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές, ούτε κάποιος τραυματισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεχάστε τον Σκλαβενίτη που ξέρατε: Τι αλλάζει στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ;

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Καλλιάνος στη δική του πρόβλεψη αναφέρει:

Θυελλώδεις βοριάδες από την Τρίτη

Καθώς την Τρίτη θα εισέρχονται σταδιακά οι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση 4-5°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας πλην της δυτικής Ελλάδας που τοπικά θα αγγίξει ακόμη και τους 31-32°C σε τοπικό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τατιάνα πήρε το... όπλο της: Τι νούμερα έκανε στην πρεμιέρα της η Στεφανίδου απέναντι σε ΚουΚου και Σκορδά;

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κέντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ίσως σε τοπικό επίπεδο οι μέγιστες ριπές τους τα ξεπεράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε απαγορευτικό σε πολλά λιμάνια της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

Όπως είναι λογικό, οι σφοδροί αυτοί βοριάδες θα ρίξουν κατά πολλούς βαθμούς τη θερμοκρασία. Κατά μέση τιμή, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 12°C ενώ τοπικά η πτώση θα είναι και μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και ιδιαιτέρως της βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει ακόμη και κρύο.

Δείτε ποιες θα είναι οι θερμοκρασίες:

ΑΘΗΝΑ :

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 26°C
Τετάρτη : 22°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Δευτέρα : 32°C
Τρίτη : 25°C
Τετάρτη : 22°C
ΠΑΤΡΑ :

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 29°C
Τετάρτη : 22°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ :

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 27°C
Τετάρτη : 21°C

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share