Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Απολύθηκε η αστυνομικός που σκότωσε "εισβολέα" στο... σπίτι του!

Είχε μπερδέψει τα σπίτια και νόμιζε πως ήταν ληστής!

24 Σεπτεμβρίου 2018 22:45
ΗΠΑ: Απολύθηκε η αστυνομικός που σκότωσε

Η αστυνομία του Ντάλας απέλυσε σήμερα μια αστυνομικό η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αφού πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα μέσα στο διαμέρισμά του επειδή νόμιζε ότι βρισκόταν στο δικό της σπίτι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αστυνομική διευθύντρια του Ντάλας Γ. Ρενί Χολ ανέφερε ότι η υπηρεσία απέλυσε την Άμπερ Γκάιγκερ για τις ενέργειές της εκείνη τη νύχτα στις αρχές Σεπτεμβρίου και για την "εχθρική συμπεριφορά" που επέδειξε όταν την συνέλαβαν οι συνάδελφοί της. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι θεωρεί "εχθρική" συμπεριφορά.

Η 30χρονη Γκάιγκερ, που υπηρετούσε στο Ντάλας την τελευταία πενταετία, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Μπόθαμ Τζιν. Ο θάνατος του Αφροαμερικανού, άοπλου άνδρα μέσα στο σπίτι του, από τα πυρά μιας λευκής αστυνομικού πυροδότησε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην πόλη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν την απόλυση της Γκάιγκερ αλλά και να της απαγγελθούν πιο βαριές κατηγορίες, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της Ειρήνης Λαγούδη! "Ο ένας είναι ο..."

Ο Σ. Λι Μέριτ, ένας δικηγόρος της οικογένειας του Τζιν, είπε ότι η Ρενί Χολ ενημέρωσε τους συγγενείς για την απόφαση της υπηρεσίας το βράδυ της Κυριακής και ότι εκείνοι την ενέκριναν.

"Η οικογένεια Τζιν είπε ότι αυτή ήταν μια πρώτη νίκη αλλά ακόμη επικεντρώνονται στην άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και στην επιβολή της κατάλληλης ποινής" είπε, προσθέτοντας ότι οι συγγενείς δεν αποκλείουν την πιθανότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του δήμου του Ντάλας και της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρισηίδα Ανδριώτου: Γιατί δεν κρύβει πλέον τα σημάδια από το τροχαίο; (video)

Η Γκάιγκερ φέρεται ότι είπε στους ανακριτές ότι μπέρδεψε το σπίτι του Τζιν με το δικό της και τον πυροβόλησε επειδή τον πέρασε για εισβολέα. Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά της, φορώντας ακόμη τη στολή της, έκανε λάθος τον όροφο. Κατάφερε νε μπει στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου επειδή η πόρτα ήταν ελαφρώς μισάνοιχτη. Εκεί, στο μισοσκόταδο, είδε μια φιγούρα και, νομίζοντας ότι επρόκειτο για ληστή, τον πυροβόλησε δύο φορές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share