Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο 27χρονος κοσμηματοπώλης, θύμα ληστείας!

Νέα τραγωδία!

24 Σεπτεμβρίου 2018 09:42
Πέθανε ο 27χρονος κοσμηματοπώλης, θύμα ληστείας!

Μια υπόθεση αντίστοιχη αυτής στην Ομόνοια έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας μετά από 3 χρόνια:

Ο 27χρονος κοσμηματοπώλης είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά από τα πυρά 38χρονου από τη Γεωργία και είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο αδίστακτος άντρας εισήλθε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Νεάπολης, εντός του οποίου βρίσκονταν ο 27χρονος και η 54χρονη μητέρα του και αφού αρχικά πυροβόλησε εκφοβιστικά, τους ζήτησε να τοποθετήσουν εντός σακιδίου, διάφορα κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται, στις 20.000 ευρώ περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bake off Greece: Κλαίνε ή γελάνε στον Alpha με την τηλεθέαση της πρεμιέρας;

Ο 27χρονος αντέδρασε με συνέπεια ο 38χρονος να πυροβολήσει εναντίον του, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.

Κατά τη διαφυγή του με κλεμμένη μοτοσικλέτα ο δράστης εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο 38χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, έπεσε στο οδόστρωμα και συνελήφθη.

Από το σημείο σύλληψης του δράστη, περισυλλέγησαν, ένα σακίδιο με τα κοσμήματα που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ένα πιστόλι, που περιείχε τρία φυσίγγια.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου πριν από ένα μήνα από σωφρονιστικό ίδρυμα, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, που αφορούσε σε αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή ο 27χρονος κοσμηματοπώλης στο νοσοκομείο, ο 38χρονος δράστης μεταφερόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι στον ΣΚΑΙ! Άρχισαν τις απειλές

Έφερε τραύμα στην δεξιά πλευρά του προσώπου και στο πόδι. Μετήχθη υποβασταζόμενος από αστυνομικούς στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου η οποία απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονία από πρόθεση, της ληστείας και της οπλοφορίας- οπλοχρησίας.

Ο 38χρονος ομογενής από τη Γεωργία ήταν λιγομίλητος και ρώτησε μόνο αν πέθανε το θύμα. Ισχυρίζεται ότι ο 27χρονος αντιστάθηκε και τον χτύπησε γι’ αυτό πυροβόλησε ενώ,προσπαθώντας να διαφύγει, έπεσε με την μοτοσικλέτα που οδηγούσε.Τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του, παραπέμφθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη προσφορά της Aegean: Αθήνα - Άμστερνταμ από 61 ευρώ με επιστροφή!

Ελεύθερος με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση, για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και, πριν ένα μήνα, αποφυλακίστηκε ύστερα από 7-8 χρόνια εγκλεισμού.

Ο κατηγορούμενος βγήκε από τη φυλακή κάνοντας χρήση του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. Πρόκειται για νομοσχέδιο του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου που ψηφίστηκε στη Βουλή, μέσα στο 2015, και προβλέπει ότι : Αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι εκτίουν ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους.

Πηγή: voria.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share