Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Μωυσής Κωνσταντίνης!

Τεράστια απώλεια!

20 Σεπτεμβρίου 2018 12:11
Πέθανε ο Μωυσής Κωνσταντίνης!

Εφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΣΕ Μωυσής Κωνσταντίνης.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 15.00, στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας, στο Εβραϊκό τμήμα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και ήταν σύμβουλος φιλοτελισμού στον Οργανισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ). Μέλος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Αμερικανικής Φιλοτελικής Εταιρείας, του Διεθνούς Συνδέσμου Φιλοτελικού Τύπου κ.ά. διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας και υπήρξε επίτιμο μέλος ελληνικών Φιλοτελικών Εταιρειών. Τιμήθηκε με το Χρυσό Αετό της Αποκαλύψεως μετά Πατριαρχικού Διπλώματος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α και έλαβε βραβεία, μετάλλια και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιες ταχυδρομικές και φιλοτελικές εκθέσεις. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τον σκότωσα γιατί..." - Ομολογία σοκ από τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου!

Τακτικός συνεργάτης ελληνικών και ξένων περιοδικών είχε εκδώσει πλήθος μελετών και είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα και εργασίες για την ιστορία των ταχυδρομείων και των γραμματοσήμων. Συνεργάτης για ταχυδρομικά και φιλοτελικά θέματα των εγκυκλοπαιδειών: Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια κ.ά.

Συνέγραψε το βιβλίο «Τα Ταχυδρομεία στην Ελλάδα»
Στην πρόσφατη Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων περιλαμβάνεται και γραμματόσημο με τον τ. Πρόεδρο του ΚΙΣΕ Μωυσή Κωνσταντίνη. Η σειρά περιλαμβάνει έξι γραμματόσημα, αφιερωμένα σε ισάριθμες προσωπικότητες του Ελληνικού Φιλοτελισμού, ένα εκ των οποίων απεικονίζει τον Μωυσή Κωνσταντίνη, Ειδικό Σύμβουλο Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Από σήμερα έχεις πρόβλημα..." - Σοκάρει η τελευταία ανάρτηση της 33χρονης πριν δολοφονηθεί!

Το ΚΙΣΕ τίμησε τον τ. Πρόεδρο του Μωυσή Κωνσταντίνη
Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, είχε πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του τέως προέδρου του ΚΙΣΕ, Μωυσή Κ. Κωνσταντίνη.
Για τη μεγάλη προσφορά του Μωυσή Κωνσταντίνη, ο οποίος «χρησιμοποιώντας σωτήριους κώδικες αξιών στήριξε ποικιλότροπα την πολιτισμική ταυτότητα του Ελληνικού Εβραϊσμού μέσα στη γενικότερη ταυτότητα του Ελληνισμού» τιμήθηκε από το ΚΙΣΕ.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ, κ. Δ. Σαλτιέλ, τόνισε: Στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, ο Μωυσής Κωνσταντίνης ενίσχυσε το κύρος του ΚΙΣΕ, την επικοινωνία με φορείς της Πολιτείας, με πολιτικούς παράγοντες, αλλά και με την επιστημονική κοινότητα. Ο Μωυσής Κωνσταντίνης εργάστηκε για τον Ελληνικό Εβραϊσμό μια ολόκληρη ζωή».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share