Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γαλλική υπηκοότητα στον μετανάστη που έσωσε παιδί στο Παρίσι!

Έγινε Γάλλος ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά

14 Σεπτεμβρίου 2018 15:24
Γαλλική υπηκοότητα στον μετανάστη που έσωσε παιδί στο Παρίσι!

Πήρε την γαλλική υπηκοότητα ο νεαρός μετανάστης από το Μάλι που έσωσε παιδί που κρεμόταν από μπαλκόνι στο Παρίσι.

«Η πράξη αυτή μεγάλης γενναιότητας απεικονίζει με υποδειγματικό τρόπο ορισμένες από τις αξίες που συμβάλλουν στην σύνδεση των μελών της εθνικής κοινότητας, όπως το θάρρος, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η προσοχή που δίδεται στους πιο ευάλωτους», διευκρινίζεται το διάταγμα αυτό, στο οποίο υπογραμμίζεται επίσης ότι «λαμβάνοντας υπόψη την πράξη αυτή, που είχε σημαντική απήχηση τόσο στη Γαλλία όσο και στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή ακτινοβολία της χώρας (...) η χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας στον κ. Γκασαμά έχει εξαιρετικό συμφέρον για τη Γαλλία».

Ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό σκαρφαλώνοντας με γυμνά χέρια στην πρόσοψη μιας πολυκατοικίας στο βόρειο Παρίσι στις 26 Μαΐου, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων στη Γαλλία και υπερηφάνεια στο Μαλί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόλυτη κίνηση ματ για το Mega: Μεγάλο "μπαμ" στο κανάλι!

Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης έγινε δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν δύο ημέρες μετά το κατόρθωμά του, όπου του ανακοινώθηκε ότι θα του δοθεί η γαλλική υπηκοότητα.

Στις αρχές Ιουνίου τιμήθηκε επίσης με το μετάλλιο της πόλης του Παρισιού, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο νεαρός άνδρας τιμήθηκε επίσης για το θάρρος του στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουνίου κατά την τελετή απονομής των Βραβείων BET.

Εξάλλου στις αρχές Ιουλίου ο Μαμουντού Γκασαμά υπέγραψε σύμβαση εργασίας στο δημόσιο και θα εργαστεί στην πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είστε γελοίοι..." - Χοντροί τσακωμοί στον ΣΚΑΙ με... άρωμα Τανιμανίδη! Η αποχώρηση από το Survivor που φέρνει "τριγμούς"!

Η αυθόρμητη ηρωική πράξη του Γκασαμά είχε βιντεοσκοπηθεί από περαστικούς και οι χρήστες του Ίντερνετ την είχαν δει εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share