Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βόμβα με τους Έλληνες στρατιωτικούς! Η τρομερή αποκάλυψη για την μοιραία ημέρα!

Τα πάνω κάτω!

3 Σεπτεμβρίου 2018 12:29
Βόμβα με τους Έλληνες στρατιωτικούς! Η τρομερή αποκάλυψη για την μοιραία ημέρα!

Στον γενικό επιθεωρητή του Στρατού κατέθεσαν με διαφορά 24 ωρών ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης,όπου αποκάλυψαν τις πρώτες στιγμές της σύλληψής τους από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες στην περιοχή του Έβρου και το μοιραίο "λάθος" τους.

Δύο εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, έρχονται στο φως οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης στο ΓΕΣ. Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον γενικό επιθεωρητή Στρατού μόλις την περασμένη Τετάρτη (29.08.2018) και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη.

Όπως αποκαλύπτει ο εφημερίδα Real News, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι οι δύο στρατιωτικοί υποστηρίζουν τη θεωρία του λάθους, που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Νέα Δημοκρατία: Νεκρός σε τροχαίο ο Πάνος Χούλης! (photos)

Τι κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης
Ο ανθυπολοχαγός Άγγ. Μητρετώδης, στην κατάθεσή του στον γενικό επιθεωρητή ΓΕΣ υποστηρίζει ότι μαζί με τον λοχία Κούκλατζη εντόπισαν ίχνη στο χιόνι. Αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών. Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά ΑΛΤ!

Είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν και εξηγεί γιατί μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος.

Σ΄ αυτό το σημείο ρωτήθηκε γιατί δεν οπισθοχώρησε άμεσα ,όπως γίνεται συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Αξιωματικοί που έχουν υπηρετήσει για χρόνια στον Έβρο εξηγούν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έφεραν πάντα δύο χειροβομβίδες στις εξαρτήσεις τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν και περιστατικά που Έλληνες στρατιωτικοί αντέδρασαν σε προσπάθειες Τούρκων να τους συλλάβουν, απειλώντας να τραβήξουν την περόνη μιας χειροβομβίδας. Τα επεισόδια αυτά κατέληγαν σε …αμοιβαία οπισθοχώρηση.

“Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα, γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει”. Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στην "αγορά": Η κίνηση νέας αλυσίδας σούπερ μάρκετ που "τρέμουν" Σκλαβενίτης - Βασιλόπουλος!

Τι είπε ο Δημήτρης Κούκλατζης
Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και η κατάθεση του λοχία Δημ. Κούκλατζη και επιβεβαιώνει όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη αιχμαλωσία τους.

Το ΓΕΣ που έπρεπε να την κάνει κατέθεσε ένα πρώτο πόρισμα ,το οποίο είχε κριθεί επιεικώς απαράδεκτο και επιστράφηκε στο ΓΕΣ με συνημμένο κατάλογο 40 ερωτημάτων για τα οποία ζητούσε απαντήσεις! Το πρώτο πόρισμα του ΓΕΣ ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχειρούσε να ρίξει τις ευθύνες για την χαλαρότητα των μέτρων ασφαλείας στον Έβρο, σ΄ όλους τους άλλους, εκτός από το ίδιο. Με δυο λόγια προσπαθούσε να υπερασπιστεί το επιχείρημα ότι κανείς δεν είχε ζητήσει επιπλέον μέτρα ασφαλείας!

Κι εδώ περνάμε στα ερωτήματα που οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν

Ποια είναι αυτά;

*Η προηγηθείσα διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά, η οποία είχε εκδηλωθεί με πάρα πολύ σοβαρά επεισόδια στο Αιγαίο, δεν ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει το ΓΕΣ; Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία ήταν σε κατάσταση επαγρύπνησης, μετά από τα επεισόδια που είχαν γίνει στο Αιγαίο.

*Χρειαζόταν κάποια ενεργοποίηση του ΓΕΣ; Ασφαλώς όχι, λένε όσοι έχουν γνώση πάγιων σχεδίων και διαταγών. Το επεισόδιο με τη σύλληψη των δυο στον Έβρο προβλέπεται ακριβώς όπως έγινε σε σενάρια του ΓΕΣ!

*Είχε παρόλα αυτά, κάποια ένδειξη το ΓΕΣ ότι κάτι μπορεί να προκύψει στον Έβρο; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι.

Επιπλέον υπάρχουν ερωτήματα που θα πρέπει στο πόρισμα της ΕΔΕ να έχουν απαντηθεί, για να μην επιστραφεί ξανά πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα που φτάνει και τα 1.120 ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες!

Ποια είναι αυτά;

*Μετά από πόσες ώρες έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο στρατιωτικών;

*Γιατί η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας από το ΓΕΣ έγινε μετά από τις 15.00 το μεσημέρι; Οι δύο είχαν ξεκινήσει την περιπολία τους μεταξύ 10.30 και 11.00 το πρωί!

Μετά από τους πανηγυρισμούς για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών ,το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ στο ΥΠΕΘΑ το οποίο ζητά απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν αυτές εντοπιστούν. Απόστρατοι στρατιωτικοί δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ουδείς ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί μετά από το πρωτοφανές για τον Ελληνικό Στρατό γεγονός της αιχμαλωσίας στελεχών του εν καιρώ ειρήνης!

Αντιθέτως αμέσως μετά από την αιχμαλωσία ακολούθησαν κανονικά μεταθέσεις στελεχών από τον Έβρο στην Αθήνα και στο ΓΕΣ σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα! Το μήνυμα που περνά μέχρι στιγμής στο προσωπικό δεν είναι προφανώς αυτό που επιθυμεί η πολιτική ηγεσία των ΕΔ .

militaire.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share