Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εικόνες σοκ από το πλοίο "Ελ.Βενιζέλος": Ολονύχτιο θρίλερ για τους 875 επιβάτες! (photos+videos)

Δραματικές στιγμές!

29 Αυγούστου 2018 09:35
Εικόνες σοκ από το πλοίο

Πρωταγωνιστές ενός ολονύχτιου θρίλερ, ευτυχώς με απόλυτα αίσιο τέλος, έγιναν οι 875 επιβάτες και τα 140 μέλη πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλοίο, λίγη ώρα αφότου αναχώρησε χθες το βράδυ από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, γύρω στις 23:30 τη νύχτα και ενώ έπλεε ανοιχτά της Ύδρας, σήμανε συναγερμός. Οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους και να πάνε στον χώρο συγκέντρωσης τους πλοίου.

Εκεί τους ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στο γκαράζ, που ξεκίνησε από κάποιο όχημα. Να σημειωθεί ότι το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Ολοι οι επιβάτες, κατόπιν εντολής, εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα.

Την ίδια ώρα, δόθηκε και εντολή για εκκένωση εν πλω, και μάλιστα κατέβηκε και η μεγάλη σωστική λέμβος στη θάλασσα.

Τις πρώτες στιγμές, σύμφωνα με πληροφορίες επιβαινόντων, υπήρξε πανικός, λόγω του φόβου που ένιωσαν οι επιβάτες, αν και τα μέλη του πληρώματος συντεταγμένα και βάσει οδηγιών είχαν ακολουθήσει το σχέδιο που υπήρχε, είχαν κάνει όλα τα απαραίτητα και προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Βρέθηκε νεκρή η Αγγελική Κατριβάνου! (photo)

Στο σημείο, εν τω μεταξύ, είχαν σπεύσει πλοία του Λιμενικού αλλά και πυροσβεστικά πλοιάρια.

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να γίνει αποβίβαση εν πλω, καθώς, όπως ανακοίνωσε το πλήρωμα, η φωτιά στο γκαράζ τέθηκε υπό έλεγχο και το πλοίο άλλαξε πορεία και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά.

Κινούμενο με μικρή ταχύτητα, το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 4 το πρωί έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά και 40 λεπτά αργότερα ξεκίνησε η αποβίβαση των 875 επιβατών. Η αποβίβαση έγινε από δύο εξόδους, μία στο πλάι και μία πίσω, ήρεμα, σιγά-σιγά και συντεταγμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυρίδης - Ράλλη: Το νέο ζευγάρι της ελληνικής showbiz! Πως έγινε η γνωριμία και πως ήρθανε πιο κοντά!

Οι επιβάτες φορούσαν σωσίβια, ενώ καθώς έβγαιναν, τους έδιναν και μάσκες για να μην εισπνεύσουν τους καπνούς που συνέχιζαν να βγαίνουν από το πλοίο.

Στις 7 το πρωί ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η διαδικασία αποβίβασης και λίγο αργότερα το εγκατέλειψαν και τα μέλη του πληρώματος.

Οι επιβάτες με του που κατέβαιναν, τους παραλάμβαναν λεωφορεία και τους μετέφεραν σε άλλο σημείο του λιμανιού. Κάποιοι θα φύγουν για τον προορισμό τους με το επόμενο πλοίο για Χανιά τώρα, στις 10 το πρωί, και οι υπόλοιποι το βράδυ, με πλοία που έχει ναυλώσει η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γαλάζια μάτια που έκλεισαν για πάντα: Σπαραγμός και οδύνη για τον θάνατο της 18χρονης Μαρίας!

Εν τω μεταξύ, η φωτιά δεν έχει κατασβεστεί ακόμη πλήρως.

Στο γκαράζ του «Ελ. Βενιζέλος» έχουν μπει πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά και ακολούθως να διαπιστώσουν τι ζημιές έχουν προκληθεί στα άλλα αυτοκίνητα.

Δραματικές περιγραφές

Στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέβαινε και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 περιέγραψε τι συνέβη όταν ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο της ΑΝΕΚ, αναφέροντας πως η πρώτη ειδοποίηση στους επιβάτες ήρθε στις 12 παρά το βράδυ, όταν οι αρμόδιοι τους ζήτησαν να καθίσουν όλοι στον χώρο της ντισκοτέκ και του σαλονιού.

Αναφέροντας πως το πλοίο εκείνη τη στιγμή κινούνταν ανοιχτά της Ύδρα, ο κ. Μαλανδράκης πρόσθεσε: «Μας είπαν με μια ανακοίνωση ότι υπάρχει φωτιά στο γκαράζ κι ότι τη σβήνουν».

«Στην αρχή πηγαίναμε με έξι κόμβους την ώρα, πολύ σιγά, μετά το πλοίο σταμάτησε», περιέγραψε ο κ. Μαλανδράκης, επισημαίνοντας πως όταν το πλοίο ακινητοποιήθηκε, άρχισε προετοιμασία για εκκένωση: «Άρχισαν να μας μοιράζουν σωσίβια, άρχισαν και κατεβάζουν βάρκες και βαρελάκια», πράγμα που αποδεικνύεται και από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, τα οποία δείχνουν τους επιβάτες με σωσίβια την ώρα που καπνοί έχουν περικυκλώσει το πλοίο.

«Έκλεισαν το γκαράζ και άρχισαν την αυτόματη κατάσβεση από πάνω για να πλημμυρίσουν το γκαράζ», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, οι 875 επιβάτες του πλοίου, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, ενημερώθηκαν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στη συνέχεια ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι εκείνη την ώρα το πλοίο πήγαινε με 16 κόμβους και πρόσθεσε: «Τα σωσίβια τα βάλαμε προληπτικά, θα μπορούσε να έχει γίνει ένα μπάχαλο το σύστημα».

«Κοιμόμουν στην καμπίνα και ξαφνικά χτύπησε συναγερμός και είπε ο καπετάνιος να πάμε όλοι πάνω στο κατάστρωμα. Εγώ δεν το άκουσα και με ξύπνησε η διπλανή μου στην καμπίνα και μου είπε ότι καίγεται το πλοίο», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους επιβάτες μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ανεβήκαμε αμέσως αλλά είχε παντού καπνό και στο κατάστρωμα, τα μωρά έκλαιγαν, τα σκυλιά γάβγιζαν, άλλοι φώναζαν καιγόμαστε, άλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι το πλήρωμα προσπαθούσε να μας καθησυχάσει λέγοντας μας να κάνουμε υπομονή», συμπλήρωσε.

«Ήμασταν στη ντίσκο του πλοίου και είπαμε να βγούμε λίγο έξω, τότε αισθανθήκαμε τη μυρωδιά σαν να καίγεται λάστιχο», δήλωσε μία άλλη επιβάτις, συμπληρώνοντας ότι «Μας είπαν ότι είναι μια εστία φωτιάς και ότι είναι υπό έλεγχο και μας είπαν να συγκεντρωθούμε εξωτερικά της ντίσκο, βάλαμε όλοι σωσίβια. Μας έβγαλαν έξω από τη ντίσκο στον 9ο όροφο, δεν είχαμε πανικό γιατί το πλήρωμα ήταν πολύ εκπαιδευμένο μας είπαν να μην αγχωθούμε και μας ενημέρωναν διαρκώς».

«Κατά την έξοδο υπήρξε μια σύγχυση αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Υπήρχαν και άλλα πλοία κοντά μας και αισθανθήκαμε καλύτερα. Ο καπνός ήταν πολύ έντονος βοηθήσαμε και άτομα με μικρά παιδάκια», είπε χαρακτηριστικά., ενώ τόνισε ότι «το πλήρωμα ήταν σε ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο να κατεβάσουν και τις σωσίβιες λέμβους», κάτι το οποίο δεν κρίθηκε τελικά αναγκαίο.

Δραματικά βίντεο και εικόνες από το πλοίο

Στο πλοίο επέβαινε και ο δήμαρχος Πλατανιά, ο οποίος περιέγραψε όλα όσα έζησε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share