Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα λέει "έξω από τα δόντια" ο Πάπας Φραγκίσκος: Αισθάνομαι ντροπή και οδύνη

Δεν μάσησε τα λόγια του

25 Αυγούστου 2018 17:00
Τα λέει

Για μία ακόμη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μάσησε τα λόγια του αναφορικά με το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς.

Την "ντροπή" και την "οδύνη" του για "την αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών" να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο τα "απεχθή εγκλήματα" του κλήρου στην Ιρλανδία εξέφρασε το Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha: «Βόμβα» από το κανάλι! Έρχεται το νέο «Στην υγεία μας»;

"Η αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών –των επισκόπων, των ιερέων και άλλων– να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο αυτά τα απεχθή εγκλήματα δικαίως προκάλεσε αγανάκτηση και παραμένει αιτία οδύνης και ντροπής για την καθολική κοινότητα. Κι εγώ ο ίδιος συμμερίζομαι αυτά τα αισθήματα" είπε ενώπιον των πολιτικών και πολιτειακών αρχών της Ιρλανδίας.

Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας κατηγορείται κυρίως ότι κάλυψε τους εκατοντάδες ιερείς που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά χιλιάδες παιδιά επί πολλές δεκαετίες.

"Δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω το σοβαρό σκάνδαλο που προκάλεσαν στην Ιρλανδία οι κακοποιήσεις ανηλίκων εκ μέρους μελών της Εκκλησίας που είχαν αναλάβει να τους προστατεύουν και να τους εκπαιδεύουν", σχολίασε ο πάπας, ενώ αναφέρθηκε και "στις γυναίκες που στο παρελθόν βίωσαν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share