Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οινούσσες: Για 14 ώρες πάλευαν στα κύματα!

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων

19 Αυγούστου 2018 20:50
Οινούσσες: Για 14 ώρες πάλευαν στα κύματα!

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων του ναυαγίου στις Οινούσσες. Για 14 ώρες πάλευαν με τα κύματα ώσπου να τους περισυλλέξει κάποιο σκάφος. Την ίδια στιγμή άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου.

Μια λάμπα από γριγρί ήταν η σανίδα σωτηρίας για την 24χρονη που επί ώρες πάλευε με τα κύματα στην θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών κα τελικά κατάφερε να σωθεί από το αλιευτικό σκάφος "Παναγία" γριγρί του ψαρά Σταμάτη Ζαννίκου που έφτασε στην περιοχή για να σηκώσει τα δίχτυα.

«Το βράδυ που τα είχαμε αφήσει για τρεις ώρες πήγαμε πάνω να δούμε για ψάρια και βρήκαμε να υπάρχει μια κοπέλα να κρατιέται από τα σίδερα της πλωτής συσκευής . Ήταν εξασθενημένη δεν μπορούσε να μιλήσει, την πήραμε μέσα, δώσαμε ρούχα να αλλάξει και ειδοποιήσαμε το λιμεναρχείο», περιγράφει ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Πέθανε η δημοσιογράφος Νατάσα Βαρελά!

14 ώρες πάλευε με τη θάλασσα

Τυχερός στάθηκε και ο νονό της που παρά το γεγονός ότι έμεινε πολλές ώρες στην θάλασσα, κρατήθηκε ζωντανός μέχρι να τον εντοπίσουν τα σωστικά μέσα. Σήμερα ο γιος του, με ένα συγκινητικό μήνυμα εκφράζει τις ευχαριστίες του στους ανθρώπους που τον έβγαλαν ζωντανό.

«Για 14 ώρες πάλευε με τα κύματα χωρίς σωσίβιο μεταξύ Χίου και Τουρκίας. Μου ζήτησε να γράψω αυτή την ανάρτηση για να ευχαριστήσω το λιμενικό, όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης και ειδικά τη λιμενάρχη Χίου, κα Αργύρη, η οποία συντόνισε τις διαδικασίες και ζήτησε να βρεθούν άμεσα καύσιμα για τα φουσκωτά σκάφη του λιμενικού, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα κι αν χρειαζόταν να πληρωθούν από την τσέπη των υπαλλήλων».

Τα πλωτά του λιμενικού λόγω των πολλών επιχειρήσεων, ξεμένουν από καύσιμα για κάποιες ώρες, ωστόσο είναι έτοιμα επιχειρησιακά στους προβλεπόμενους χρόνους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος πρώην παίκτης του Survivor ανάβει φωτιές για την σχέση Παπαργυρόπουλου - Σαλταφερίδου;

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε: «Τα πλοία μας είναι πάντα έτοιμα. Δεν τίθεται θέμα να μην υπάρχουν καύσιμα. Αν συμβεί και δεν έχουν γιατί μόλις επέστρεψαν από αποστολή, και χρειαστεί να επιχειρήσουν, καύσιμα βρίσκουμε».

Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου παραμένουν άκαρπες.

Δείτε το απόσπασμα στο σχετικό βίντεο:

Πηγή: Star.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share