Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 πρόσφυγες!

Αναμένονται οι υπογραφές της συμφωνίας επαναπροώθησης Αθήνας - Βερολίνου!

17 Αυγούστου 2018 11:46
Γερμανία: Στέλνει πίσω στην Ελλάδα 2.000 πρόσφυγες!

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα εισόδου.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, έως την Τρίτη αναμένονται οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.

Μάλιστα, βάσει της συμφωνίας αυτής η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Η νέα σειρά που ετοιμάζεται να γυριστεί στη Μεσσηνία και θα εκτοξεύσει την τηλεθέαση στα ύψη!

Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στα Τρίκαλα: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Ποιος συγγενής έριξε καυτό νερό στο μωρό;

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, που πρέπει να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

«Είναι σαφές, συνέχισε η καγκελάριος, ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί», αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, έχει εξανεμιστεί πλέον η πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορούσε να ελέγξει και να οργανώσει την υποδοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share