Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εθνική υπερηφάνεια για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη! - Κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά!

Έλυσε τον γρίφο του Νας!

2 Αυγούστου 2018 09:40
Εθνική υπερηφάνεια για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη! - Κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά!

Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια θα μπορούσε να νιώσει κανείς για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον Έλληνα μαθηματικό ο οποίος μόλις στα 27 του χρόνια έλυσε τον γρίφο του Νας.

Ο καθηγητής του MIT δεν έχει σταματήσει όμως μόνο σε αυτή του την ανακάλυψη, αλλά συνεχίζει να προοδεύει και να σημειώνει επιτυχίες, καθώς ο ίδιος χτες τιμήθηκε με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά, το Rolf Nevanlinna Prize.

Συγκεκριμένα, το βραβείο Rolf Nevanlinna Prize απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών. Δίνεται παράλληλα με το βραβείο Fields, που θεωρείται το Νόμπελ των Μαθηματικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (02/08) από την Άντα Λεούση!

To βραβείο Rolf Nevanlinna Prize απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών. Δίνεται παράλληλα με το βραβείο Fields, που θεωρείται το Νόμπελ των Μαθηματικών.

Ο λόγος που η Διεθνής Μαθηματική Ένωση τίμησε με αυτό το βραβείο τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη είναι επειδή «διαμόρφωσε κατανόησή μας για την υπολογιστική πολυπλοκότητα σε θεμελιώδη προβλήματα» που έχουν σχέση με τα μαθηματικά και την οικονομία.

Όσο για το πως αισθάνθηκε που τιμήθηκε με αυτό το βραβείο, ο ίδιος ανέφερε στο Athens Voice Radio 102,5 πως είναι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία και χαίρεται πάρα πολύ.

«Υπήρχε ένα πρωτόκολλο μυστικότητας και για αυτό το λόγο μαθεύτηκε σήμερα που έγινε η βράβευση», πρόσθεσε.

Ο λόγος που η Διεθνής Μαθηματική Ενωση τίμησε με αυτό το βραβείο τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη είναι επειδή «διαμόρφωσε κατανόησή μας για την υπολογιστική πολυπλοκότητα σε θεμελιώδη προβλήματα» που έχουν σχέση με τα μαθηματικά και την οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Νόσος των λεγεωνάριων: Ποια η νόσος που οδήγησε στον θάνατο τον Μάνο Αντώναρο και στην εντατική τον Άκη Σακελλαρίου;

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (με βαθμό 9,98, με άριστα το 10), έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Berkeley, πριν τον προσλάβει η Microsoft και φύγει από εκεί, και έναν χρόνο μετά να γίνει, στα 28 του, επίκουρος καθηγητής στο ΜΙΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα - ανάσα: Δες αν θα πάρεις έως 210 ευρώ τον μήνα!

Σήμερα, 36 ετών, διδάσκει ως καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ και εδώ και μερικά χρόνια ο ίδιος δουλεύει πάνω σε προβλήματα που συνδυάζουν την επιστήμη των υπολογιστών, την τεχνητή νοημοσύνη και οικονομική προβλήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share