Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία! Πού έχει χτυπήσει ο καύσωνας;

Γέμισαν οι παραλίες

22 Ιουλίου 2018 17:41
Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία! Πού έχει χτυπήσει ο καύσωνας;

Ο μίνι καύσωνας του διημέρου έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του από το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να αδειάσει το κέντρο της Αθήνας και να γεμίσουν ασφυκτικά κόσμο οι παραλίες.

Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την αφρικανική ζέστη (που συνοδεύεται και από μεταφορά σκόνης) είναι στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Εκεί, ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40°C.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση - βόμβα: Αφαίρεση διπλώματος για κάτι που κάνει το 99% των Ελλήνων οδηγών καθημερινά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To δολοφονικό βλέμμα του μεγιστάνα Κόκκαλη στην κηδεία: Η παρουσία που τον έκανε έξαλλο και ετοιμάζει... εκδίκηση!

Κλειστή η Ακρόπολη λόγω… ζέστης

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα κλείνει σήμερα και αύριο (22 και 23 Ιουλίου) ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από το διαδίκτυο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον διήμερο καύσωνα

Καθώς διανύουμε τον μίνι καύσωνα οι κάτοικοι των «κόκκινων» περιοχών θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη λάβει μέτρα προστασίας. Σε ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις «καυτές» ημέρες και επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις στον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι από απλή δυσφορία, θερμική εξάντληση ως και θερμοπληξία η οποία χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ερωτικό σκάνδαλο της Ρόδου: Η μάνα, η κόρη, ο εραστής και οι καυτές φωτογραφίες!

Πέφτει αύριο η θερμοκρασία

Από αύριο, Δευτέρα σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση περίπου 4-5°C, αλλά η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα φτάσει τους 37-38°C. Παράλληλα θα σημειωθούν καταιγίδες τις απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και πιθανόν Θεσσαλία και Δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά με μικρή διάρκεια.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share