Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το DNA οδήγησε στον δολοφόνο 30 χρόνια μετά!

Η Έιπριλ Τίνσλεϊ απήχθη στις 1 Απριλίου το 1988 στις ΗΠΑ

17 Ιουλίου 2018 17:09
Το DNA οδήγησε στον δολοφόνο 30 χρόνια μετά!

Το 1988 ένα κορίτσι απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ, χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δολοφόνος. Τώρα, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία, δείγματα DNA οδήγησαν στον δολοφόνο της άτυχης Έιπριλ Τίνσλει.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 59χρονο Τζον Μίλερ, όταν ανακάλυψαν πως το δείγμα DNA που υπήρχε στα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά που βρέθηκαν ήταν το ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στο εσώρουχο του θύματος. Ο Μίλερ συνελήφθη την Δευτέρα και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για δολοφονία, παιδική κακοποίηση και απαγωγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει και φέρεται να έχει απειλήσει και άλλα κορίτσια. Στην ένορκη δήλωση αναφέρει πως όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς στις 15 Ιουλίου, παραδέχτηκε πως απήγαγε την Έιπριλ, την πήρε στο τροχόσπιτο του και αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, πέταξε το σώμα της σε ένα χαντάκι.

Η Έιπριλ Τίνσλει απήχθη στις 1 Απριλίου το 1988 στην πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ, ενώ πήγαινε στο σπίτι ενός φίλου. Τρεις μέρες αργότερα το σώμα της βρέθηκε 32 χιλιόμετρα μακριά από την γειτονιά της. Ο δολοφόνος την είχε βιάσει και στραγγαλίσει. Παρά το γεγονός πως είχε βρεθεί δείγμα DNA, η αστυνομία δεν είχε μπορέσει να βρει τότε κάποιον ύποπτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνατος Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ: Γιατί καθυστερεί η κηδεία του;

Η υπόθεση της είχε γίνει η πιο περιβόητη ανεξιχνίαστη υπόθεση της περιοχής. Όταν όμως ο δολοφόνος άρχισε να αφήνει σημειώματα και σε άλλα κορίτσια ανά τα χρόνια, με τα οποία τις απειλούσε και αναφερόταν στο φόνο της μικρής Έιπριλ, η αστυνομία μετά από σύγκριση του DNA από τα σημειώματα και αυτού από τη δολοφονία του 1988, οδηγήθηκαν στον Τζον Μίλερ.

Πηγή: news247.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share