Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ταϊλάνδη: Ακόμα δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά! Έχουν σωθεί 6!

Συνεχίζεται η επιχείρηση

8 Ιουλίου 2018 16:32
Ταϊλάνδη: Ακόμα δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά! Έχουν σωθεί 6!

Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε εννέα ώρες, έξι από τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλούνται τα ξένα δίκτυα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν ότι οι Ταϊλανδοί βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν την επιχείρηση διάσωσης και ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί. Λίγα λεπτά αργότερα διασώθηκαν άλλα δύο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτός κερδίζει σήμερα την ασυλία και αυτοί είναι οι 2 υποψήφιοι!

Την πληροφορία ότι τέσσερα από τα 12 παιδιά διασώθηκαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα το Al Jazeera και το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δύο από τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο και έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στις κινητές ιατρικές μονάδες υγείας που έχουν στηθεί έξω από το σπήλαιο», δήλωσε ο Tossathep Boonthong, επικεφαλής της μονάδας Υγείας της πόλης Τσιάνγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών, προσθέτοντας: «Τα παιδιά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι».

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share