Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η τροπολογία που φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση τους Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς!

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή

4 Ιουλίου 2018 12:44
Η τροπολογία που φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση τους Έλληνες κρατούμενους στρατιωτικούς!

Τροπολογία, βάσει της οποίας όσοι στρατιωτικοί κρατούνται σε άλλα κράτη θα λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής προκειμένου να θεωρείται πως έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δίνοντας ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα της ελληνικής πλευρά για την απελευθέρωσή τους.

Η βουλευτική τροπολογία υπερψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στον υπουργό Άμυνας όχι μόνο για τον τρόπο που προωθείται η ρύθμιση αλλά και για το ότι καθυστέρησε να την καταθέσει.

H τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι θα καταρριφθεί ένα από τα επιχειρήματα των τουρκικών Δικαστικών Αρχών, στα οποία βασίζουν τις απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα απελευθέρωσής τους.

Παράλληλα, με την εν λόγω τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Καμμένος αναμένεται να καταστεί εφικτή η καταβολή στον ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη, και τον Λοχία ΕΠ-ΟΠ η αποζημίωση που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις αποστολές του Εξωτερικού. Ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του κονδυλίου που θα απαιτηθεί για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης που θα προκύψει.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, ο στόχος της είναι διττός: να σταλεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη, που βρίσκονται παραπάνω από τρεις μήνες φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέο δικαστήριο για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός παίρνει την ατομική ασυλία και αυτοί είναι οι 2 υποψήφιοι!

Εξηγώντας την τροπολογία ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν, πλέον δεν θα ευσταθεί.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share