Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κρήτη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Μεταξύ συγγενών και συνδικαλιστών των νοσοκομειακών γιατρών

20 Ιουνίου 2018 19:45
Κρήτη: Ένταση στη δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Συνεχίζεται και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, της ανήλικης κοπέλας που κατέληξε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το Μεγάλο Σάββατο του 2011, όπου και είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Γίνεται ατομικό από την...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δύο γιατροί, οι οποίοι τη μοιραία ημέρα εργάζονταν ως ειδικευόμενοι στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της Δυτικής Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό των δύο συναδέλφων τους.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν ο άδικος θάνατος της 16χρονης Στέλλας που συγκλόνισε το πανελλήνιο οφείλεται σε ιατρική αμέλεια όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς της ή αν το εγκεφαλικό οίδημα που της στοίχισε τελικά τη ζωή επήλθε από απρόβλεπτες, σοβαρές και αναπόδραστες επιπλοκές στην υγεία της.

Νωρίτερα ωστόσο δεν έλειψε η ένταση έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μεταξύ συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας που βρέθηκαν στα Χανιά προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων γιατρών.

Οι συνδικαλιστές από την Αθήνα, οι οποίοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι οι συνάδελφοί τους του Ρεθύμνου ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την περίπτωση της Στέλλας Ακουμιανάκη, δέχθηκαν φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους συγγενείς της ανήλικης οι οποίοι διατείνονταν ότι οι γιατροί από την πρωτεύουσα ήρθαν να προστατέψουν τους συναδέλφους τους χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για την προσεχή Παρασκευή όπου και ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην πρότασή του ενώ θα γίνουν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Πηγή:cretapost.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share