Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τόνοι σκουπιδιών έχουν σκεπάσει την Αθήνα! Τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ανυπόφορη η κατάσταση στους δρόμους

19 Ιουνίου 2018 13:51
Τόνοι σκουπιδιών έχουν σκεπάσει την Αθήνα! Τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ Φυλής

Αποκαρδιωτική εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι δρόμοι της Αθήνας, με τους κάδους απορριμάτων να έχουν υπερχειλίσει και η κατάσταση να χτυπά "κόκκινο" για τη δημόσια υγεία.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στο «λουκέτο» που έχει μπει εδώ και μία εβδομάδα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Σήμερα είναι η ένατη ημέρα που παρέμεινε κλειστός, εξαιτίας ρωγμής στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους κεντρικούς δρόμους καθαρούς και με ευπρέπεια. Δεν έχουμε πού να αδειάσουμε. Στη χωματερή, εκεί που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα, έχει κάπως ξεκολλήσει το βουνό. Έχει σχεδόν τελειώσει. Μαθαίνουμε ότι από αύριο μάλλον θα τεθεί σε λειτουργία» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η αντιπρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, η οποία δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που έχει εξομαλυνθεί πολύ η κατάσταση. Έγιναν οι εργασίες. Εφόσον τελείωσε και το καιρικό πρόβλημα, πιστεύουμε ότι άμεσα θα μπορέσουμε να δώσουμε σε χρήση τον ΧΥΤΑ. Δεν ξέρω εάν αυτό θα γίνει αύριο ή μεθαύριο». Το καλοκαίρι δεν θα έχουμε πρόβλημα, διαβεβαίωσε η κα. Μπιζά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έσπρωξε» στο κενό την κούκλα 22χρονη φοιτήτρια!

Τα συνεργεία στον ΧΥΤΑ Φυλής προσπάθησαν να στηρίξουν τη ρηγματωμένη πλευρά, αφαιρώντας σκουπίδια από την κορυφή του λόφου για να τα «χτίσουν» δίπλα στο επικίνδυνο σημείο ως στήριγμα. Ο σκουπιδο-τοίχος αντιστήριξης δημιουργείται μέσα στο νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ, το οποίο βρίσκεται στη βάση του ρηγματωμένου λόφου απορριμμάτων, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής του.

Πηγή: news247.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share