Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πρωί Πανελλήνιες, το βράδυ μέλος σπείρας που ξάφριζε σπίτια!

Ανήλικος μαθητής σε συμμορία "ποντικών"!

18 Ιουνίου 2018 13:04
Το πρωί Πανελλήνιες, το βράδυ μέλος σπείρας που ξάφριζε σπίτια!

Μια άγρια ομάδα «ποντικών» στην οποία συμμετείχε και ανήλικος μαθητής - που το πρωί έδινε πανελλήνιες εξετάσεις και μόλις έπεφτε το σκοτάδι ρήμαζε πολυτελείς κατοικίες σε νότια και βόρεια προάστια - εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από πολυεπίπεδες έρευνες που κράτησαν δύο μήνες κατάφεραν σε παράλληλες σαρωτικές επιχειρήσεις στο στρατηγείο τους στο κέντρο της Αθήνας και τα διαμερίσματα – καβάντζες που διέθεταν για να κρύβουν τον «θησαυρό», να τους περάσουν χειροπέδες και να δώσουν τέλος στη δράση τους.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσα τους και ο μαθητής ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λεία της ομάδας ξεπερνά τις 400.000 ευρώ ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν και 18 κιλά κάνναβης. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 72 περιπτώσεις «εισβολών» εκ των οποίων οι 22 στην περιοχή της Γλυφάδας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιήσουν την άγρια συμμορία και με άλλα χτυπήματα στις λεγόμενες ακριβές περιοχές της Αττικής.

Σκαρφάλωναν σαν αίλουροι

Η αρχή του τέλους για το ξεδόντιασμα της άγριας συμμορίας των «ποντικών» που είχαν ρημάξει σπίτια στα νότια και τα βόρεια προάστια ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες. Από τη συστηματική έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί και το υλικό που είχαν από “μπούκες” που έκαναν οι ποντικοί σε σπίτια κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας. Οι αναλύσεις τους έλεγαν ότι πρόκειται για άτομα, νεαρής ηλικίας που δρουν συστηματικά και λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αρχές. Πριν χτυπήσουν τους στόχους, κατόπτευαν και μόλις οι ιδιοκτήτες έφευγαν, γλιστρούσαν μέσα και έκαναν πλιάτσικο. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έμπαιναν στα διαμερίσματα έχοντας αναρριχηθεί σαν αίλουροι καθώς και ο σωματότυπος τους βοηθούσε να κινούνται και να σκαρφαλώνουν με μεγάλη ευκολία. Μάλιστα για να εντοπίζουν τα σπίτια στις ακριβές περιοχές κυκλοφορούσαν με ένα τζιπ και ένα Mercedes έτσι ώστε να μην δίνουν στόχο ενώ οι ώρες που «μπούκαραν» ήταν από τις 7 το απόγευμα μέχρι τη μία το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (18/06) το τρομερό έπαθλο!

Θράσος και αίσθηση ατιμωρησίας

Από την προσεκτική μελέτη των στοιχείων και τα δεδομένα που είχαν να επεξεργαστούν οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν να κάνουν με απλούς «ποντικούς», αλλά με άτομα που έδειχναν να έχουν θράσος και κυρίως την αίσθηση της ατιμωρησίας. Και αυτό ήταν φυσικά που τους καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνους. Για παράδειγμα, σε έχει να κάνει με τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η ομάδα για να κατοπτεύει, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από μια μπούκα στο Κορωπί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα από αυτά με τα διαρρηκτικά εργαλεία μέσα, όταν έγιναν αντιληπτοί και έσπευσε στο σημείο η Άμεση Δράση. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το “εργαλείο” της δουλειάς τους πίσω και το έκαναν. Λίγες ημέρες αργότερα, μια γυναίκα εμφανίστηκε στην Αστυνομία και με πλαστή βεβαίωση δήλωσε ότι το όχημα είναι του συζύγου της καθώς ήταν να το πουλήσουν σε έναν τύπο άγνωστο και δεν είχαν προλάβει να κάνουν τη μεταβίβαση. Με την πλαστή βεβαίωση στα χέρια και την δικαιολογία, ήταν τόσο πειστική που το αυτοκίνητο τελικά επέστρεψε στη συμμορία και ρίχτηκε και πάλι στην ενεργό δράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η ανακούφιση στους Μαχητές, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και η ερωτευμένη Δαλάκα! (video)

Έφοδοι σε σπίτια

Οι αστυνομικοί της ΥΑΝΑ, έκριναν ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνουν τις επιχειρήσεις και να βάλουν στο χέρι τους “ποντικούς”. Έτσι με εφόδους στο κέντρο της Αθήνας αιφνιδίασαν τα μέλη της οργάνωσης και τους πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 17 ( ο ανήλικος μαθητής) έως 31 ετών, αλβανικής καταγωγής ενώ έχει συλληφθεί και μια νεαρή γυναίκα από την Πολωνία. Έχει βρεθεί ένα μεγάλο μέρος της λείας, 18 κιλά κάνναβης ενώ οι έρευνες των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής συνεχίζονται προκειμένου εντοπιστούν άλλα τρία περιφερειακά μέλη της οργάνωσης και να τους ταυτοποιήσουν και με άλλες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share