Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε μία ημέρα η Τροχαία «πήρε» 223 πινακίδες και 237 διπλώματα οδηγών!

Επειδή μιλούσαν στο κινητό

14 Ιουνίου 2018 14:05
Σε μία ημέρα η Τροχαία «πήρε» 223 πινακίδες και 237 διπλώματα οδηγών!

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 13-6-2018) ειδική εξόρμηση, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση.

  • Συνολικά βεβαιώθηκαν 259 παραβάσεις σε οδηγούς που έκαναν αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

αφαιρέθηκαν:

  • 223 πινακίδες κυκλοφορίας,
  • 231 άδειες κυκλοφορίας
  • 237 άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, συνιστά παράβαση η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Μόνο με ανοιχτή ακρόαση ή bluetooth

Παρακαλούνται λοιπόν οι οδηγοί να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share