Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η Ισπανία θα δεχτεί το πλοίο με τους 629 μετανάστες που ήταν ανεπιθύμητοι σε Ιταλία και Μάλτα

Τέλος στον Γολγοθά τους....

11 Ιουνίου 2018 20:29
Η Ισπανία θα δεχτεί το πλοίο με τους 629 μετανάστες που ήταν ανεπιθύμητοι σε Ιταλία και Μάλτα

Οι αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι θα δεχθούν ένα πλοίο με εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική, μετά την άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας να του επιτρέψουν να δέσει σε κάποιο λιμάνι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντροπή: Το άθλιο δημοσίευμα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο λίγες ώρες μετά τον θάνατο του!

Την Κυριακή, το πλοίο διάσωσης "Aquarius" ανακοίνωσε ότι είχε περισυνελλέξει 629 μετανάστες από σωσίβιες λέμβους στη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων 134 παιδιά. Από αυτά, τα 123 είναι ασυνόδευτα ενώ στο κατάστρωμα επιβαίνουν και επτά έγκυοι. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, που ανέλαβε αρμοδιότητες την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε οδηγίες να επιτραπεί ο κατάπλους του "Aquarius" στο ανατολικό λιμάνι της Βαλένθια. Υπεύθυνος για την άρνηση της Ιταλίας είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι. Ο γραμματέας της Λέγκας είχε άλλωστε υποσχεθεί, προεκλογικά, να ανακόψει τις ροές των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Θοδωρής Θεοδωρόπουλος: "Με ενόχλησαν πολύ τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι έκλεψα καρύδα"!

Η Μάλτα επίσης απέρριψε το αίτημα, υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία σχέση με την επιχείρηση διάσωσης. «Η Μάλτα δεν παίρνει κανέναν. Η Γαλλία πιέζει τους ανθρώπους πίσω στα σύνορα. Η Ισπανία υπερασπίζεται τα σύνορά της με όπλα», έγραψε ο Σαλβίνι στο facebook. «Από σήμερα, η Ιταλία επίσης θα αρχίσει να λέει όχι στη διακίνηση ανθρώπων και στην επιχείρηση παράνομης μετανάστευσης». Τα Ηνωμένα Έθνη είχαν απευθύνει έκκληση σε Ρώμη και Βαλέτα Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, είχε ζητήσει την επείγουσα απόφαση των μεταναστών. «Άνθρωποι βρίσκονται σε δυσκολία, οι προμήθειες τελειώνουν και χρειάζονται γρήγορα βοήθεια.

Ευρύτερα θέματα όπως ποιος είναι υπεύθυνος και πώς αυτές οι ευθύνες μπορούν να κατανεμηθούν μεταξύ των κρατών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αργότερα», ανέφερε ο Βενσάν Κοσετέλ, ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την κεντρική Μεσόγειο, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 600.000 μετανάστες έχουν φτάσει διά θαλάσσης από την Αφρική στην Ιταλία, τα τελευταία 5 χρόνια. Οι 629 μετανάστες περισυνελέγησαν σε έξι διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοικτά της Λιβύης.

Πηγή: Lifo.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share